De skänkte också till barnkliniken

Representanter för Odd Fellow i Västervik överräckte en check på 36 442 kronor till barn- och ungdomskliniken på Västerviks sjukhus på onsdagseftermiddagen.

Jan Lindblad och Tage Gustafsson, från Odd Fellow, överlämnade checken till Lotta Ohlsén som är basenhetschef på barn- och ungdomskliniken.

Jan Lindblad och Tage Gustafsson, från Odd Fellow, överlämnade checken till Lotta Ohlsén som är basenhetschef på barn- och ungdomskliniken.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2018-12-13 20:00

Lotta Ohlsén, basenhetschef på kliniken, gladdes mycket åt gåvan.

– Det här är pengar som vi kommer att använda för att sätta guldkant på tillvaron för de barn som vistas här på sjukhuset ofta och/eller under lång tid, säger hon.

Redan nu har man tankar om hur pengarna från Odd Fellow kommer att användas.

– Dels ska vi använda dem till sjukhusclownerna som är ett väldigt uppskattat inslag för barnen här på sjukhuset, dels till en ny terapidocka eftersom den vi har nog har gjort sitt.

– Dockan kan vara till hjälp när man ska bearbeta det man varit med om, och den används ofta i lekterapin, berättar Pernilla Grönlund som är lekterapeut.

Hon förklarar att penninggåvor, likt den från Odd Fellow, även kan användas till fika på stan, simhallsbesök och liknande.

– Det kan ju betyda mycket att komma ifrån sjukhusmiljön en stund.

Odd Fellow har tidigare skänkt nallar till sjukhuset och det forsätter man gärna med om efterfrågan finns, förklarar orderns representanter Jan Lindblad och Tage Gustafsson.

– Absolut. Inte minst på neonatalavdelningen uppskattas de mycket, säger Lotta Ohlsén.

LÄS MER: Tomten kom tidigt till barnavdelningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!