Därför lägger han ned satsningen i Gertrudsvik

Tomas Bovinder lägger ner sina planer på ett trädhushotell vid Gertrudsvik. Orsaken är de totalt 70 nya villatomterna som ska byggas i området.

– Det finns betydligt fler platser där man kan visa upp och leva i Västerviks fantastiska miljö, säger han.

– Det finns betydligt fler platser där man kan visa upp och leva i Västerviks fantastiska miljö, säger han.

Foto: Elin Lönn

Västervik2019-06-10 22:00

2017 lämnade Västerviksbon Tomas Bovinder och Gertrudsviks platschef Per Karlsson in en ansökan om en detaljplansändring. Tomas Bovinder hade länge drömt om ett trädhushotell och på åkern nere vid sjön Maren fann han "Ekdungen".

Planerna fick grönt ljus och det blev tillåtet att bygga totalt tre trädhus och en servicebyggnad. Men nu väljer Tomas Bovinder att lägga ner planerna på Gertrudsvik.

– Det känns inte tråkigt alls. Det enda jag kan känna är synd att jag lagt så mycket tid på att jobba för den här platsen. Nu ser jag framåt och tänker att det finns en god mening och det kan säkert bli ännu bättre än vad jag tänkt från början, säger Tomas Bovinder.

Orsaken till beslutet är Gertrudsviks planer på 70 nya villatomter i närheten av det planerade trädhuset.

– Gertrudsvik är ett område som såklart är primärt för att exploateras för tomter. Och det har jag och Per Karlsson vetat sedan tidigare. Men nu är det en ny satsning som kommer att bli relativt nära platsen jag hittat, det starkaste värdet i min vision är att det ska vara naturnära och naturintegrerat. Med de här 70 tomterna känner jag att det inte riktigt blir som jag tänkt mig.

Nu letar Bovinder nya platser för sitt trädhus.

– Alla byggdelar som behövs är påbörjade och jag vill att det ska kännas rätt både ett, tio och 50 år framöver. Det finns betydligt fler platser där man kan visa upp och leva i Västerviks fantastiska miljö. Nu under någon månads tid har jag börjat utreda nya möjligheter, jag är inte den som hänger läpp.

När kan trädhuset stå färdigt?

– Jag försöker att inte lägga upp någon sådan tidsplan. Det är ingenting som ska skyndas fram, det är viktigt att det blir helt rätt. Det är ett så komplext och unikt projekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!