Dags för både dansfest och musik

I helgen väntas både dansfest och musik i Västervik. På Fiestival kommer fler kända artister att uppträda och på Västerviks Resort blir det dansfestival.

Annika Källmark är med och anordnar Sverige Dansar

Annika Källmark är med och anordnar Sverige Dansar

Foto: Åsa Thaberman

Västervik2019-06-25 20:00

Fredag den 28 juni är det dags för Fiestival. På scenen vid Bökensved kommer fler artister med stor variation att uppträda under helgen.

– Det är ett fullspäckat schema och ett väldigt blandat utbud av artister, berättar Jesper Björkman som står bakom Fiestival. Han hoppas på en folkfest för personer i alla åldrar.

– Det ska finnas något för alla, båda dagarna. Petter är en artist som väldigt många tycker om. Samir och Viktor är populära bland barnen och Tjuvjakt har tidigare lockat många besökare till Västervik.

De ca 2500-3000 besökarna kommer att hålla till på fotbollsplanen vid Bökensved.

– Nu håller jag bara tummarna för att det ska bli fint väder och så hoppas jag att alla kommer med ett glatt humör och bidrar till en god stämning, säger Jesper Björkman.

På Västervik Resort drar den årliga dansfesten, Sverige Dansar, igång den 27 juni. Det är elfte året i rad och upplägget är detsamma som tidigare. Under dagarna kan du dansa både latino och bugg.

– Du ska inte behöva välja genre, utan kunna testa på båda, berättar Annika Källmark som är med och anordnat eventet.

Hon berättar att dansfestivalen har många återkommande besökare och att det har blivit ett tillfälle där man ses år efter år och dansar tillsammans.

– Men något nytt viktigt i år är att vi har gjort om dansgolvet och placerat om scenen för en bättre dansupplevelse. Det tror jag många kommer att uppskatta.

Jesper Björkman håller i det nya eventet Fiestival.
Jesper Björkman håller i det nya eventet Fiestival.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!