På fredagen, just när ansökningarna för höstens högskoleutbildningar öppnade, passade Campus Västervik på att ha öppet hus och visa upp sina utbildningar och sin forskningsverksamhet.

Den nya förskollärarutbildningen som startar till hösten i samarbete med Linköpings universitet hade lockat hit fler potentiella studenter.

Fatima Al Nabhan och Hiba Bader har riktat in sig på att söka utbildningen.

Artikelbild

| Fatima Al Nabhan och Hiba Bader ville veta mer om förskollärarprogrammet och tänker söka till hösten.

– Jag har jobbat med barn sedan jag fyllde 16 år och att kunna läsa här i Västervik är helt fantastiskt, säger Fatima.

– Speciellt när man har barn och inte kan åka så långt som till Linköping, säger Hiba.

De har tänkt lämna in ansökan redan i dag och hoppas nu på att komma in.

– Men det är bara 20 platser så vi får se hur det går, säger Fatima.

Artikelbild

| Sjuksköterskestudenterna Linnea Larsson och Anna Broberg är här för att locka fler till sjuksköterskeprogrammet. Här kan man även få testa att ta blodprov.

Amanda Hallberg är här i samma ärende.

– Jag har jobbat inom skolan och tycker att det känns rätt. Men jag har två barn och kan inte bara flytta iväg för att studera. Det är jättebra att vi som bor här i Västervik också kan vidareutbilda oss.

Artikelbild

| Blodproven består av ett hopkok med vatten och karamellfärg.

Den andra utbildningen som drar igång till hösten är den treåriga maskiningenjörsutbildningen. Den är visserligen på distans, men på Campus erbjuds lärarstöd och hjälp med co-op, som är ett koncept där man varvar studier med betalt arbete på lokala företag.

– Maskiningenjör är ett bristyrke och vi har många företag som är intresserade, säger Lars Björkvik, lärare och maskiningenjör.

Med den här dagen hoppas Campus Västervik att fler Västerviksbor ska upptäcka vilka studiemöjligheter som finns på hemmaplan.