BESKEDET: 40 jobb räddas

Ankarsrum Die Casting får en ny ägare. Därmed säkras drygt 40 jobb.

Drygt 40 jobb räddas på Ankarsrum Die Casting.

Drygt 40 jobb räddas på Ankarsrum Die Casting.

Foto: Ulrik Alvarsson

Ankarsrum2019-07-17 13:42

Det blev en hektisk slutspurt innan affären var i hamn.

– Från start fanns ungefär 25 intressenter till bolaget. Tidigt utkristalliserade sig en handfull av dem som intressanta, och till slut återstod tre tänkbara köpare, berättar konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson, på Maze Advokater.

I helgen och i måndags förmiddag gjordes det sista arbetet för att skilja ut vilken av de tre spekulanterna som lagt det bästa budet. Vid 11-tiden på onsdagen kunde personalen på Ankarsrum Die Casting få beskedet om att företaget var räddat.

Köpare av bolaget som gick i konkurs i våras är International Aluminium Casting.

– Det är ett stort företag, och man har erfarenhet från branschen. Så vitt jag kan bedöma så är det en bra aktör för att driva bolaget vidare, säger Erik M Gabrielsson.

Konkursförvaltaren kommer dock att driva bolaget fram till den 31 oktober, då tillträdet sker formellt.

Erik M Gabrielsson berömmer personalen på Ankarsrum Die Casting för att ha underlättat arbetet med att hitta en ny köpare till bolaget.

– Många har avstått från sin lagstadgade rätt till sammanhängande semester för att vi skulle kunna leverera till våra kunder. Det är roligt när deras slit nu har gett resultat.

Ankarsrum Die Casting gick i konkurs i mitten av maj. Konkursen kom tätt inpå att ett annat bolag i samma koncern Mönsterås Metall begärts i konkurs. Redan efter konkursbeskedet framhöll både konkursförvaltare och anställda att verksamheten vid fabriken i Ankarsrum var lönsam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!