Vincent började tillverkas i England i mitten av 1920-talet och den blev snart känd som motorcyklarnas Rolls Royce.
Tillverkningen i Stevenage i England lades ner år 1955, varefter föreningar bildades runtom i världen. Samtidigt grundades ett separat reservdelsföretag.
Idag finns allt ner till minska skruv att beställa från England, berättar Mats Johansson från Västervik som också är ordförande i Scandinavian Vincent Club.
Mats är hittills den enda medlemmen från Västervik.
Vincentmaskinerna var snabba och hastighetsrekordet för serietillverkade Vincent låg på 240 kilometer i timmen, ett rekord som stod sig ända fram till 1970-talet när Kawasaki 900 introducerades.
Helgens träff i Västervik hade samlat entusiaster från Danmark och Tyskland och faktiskt ända ifrån Irland. Angela och Petter Redmond från Dublin hade färdats via England, Frankrike, Holland, Tyskland och Danmark för att slutligen nå Sverige och Västervik.
- Det går alldeles utmärkt att färdas långt på Vincentcyklarna, menar Anders Löfqvist, entusiast från Vallåkra. Fjädring bak kom redan på 1920-talet, hela 20 år före konkurrenterna.
Fjädringen bak sågs i början inte med blida ögon av många tvivlare. Skämtsamt sades att det inte går att köra med gångjärn, tillägger Mats Johansson.
Mats Jacobsson från Malmköping har varit medlem i klubben sedan den bildades i Jönköping år 1971.
- Jag har kört motorcykel sedan 1965 och jag minns fortfarande att mitt första måttbeställda skinnställ kostade 289:- kr, berättar han skrattande.
Vid besöket i Västervik så gjordes även utflykter runt om i bygden. Exempelvis gjordes besök på Astrid Lindgrens Näs och Motocrossmuseet i Vimmerby samt mopedmuseet i Hjorted.