Tjuvar slog till mot skola

Tidigt på fredagsmorgonen upptäcktes ett inbrott på Tjustskolan av skolpersonal. En eller flera gärningsmän hade tagit sig in i skolan och bland annat stulit kontanter.

Foto: Agneta Forssen / arkiv

Västervik2018-07-06 12:11

Polisen larmades om inbrottet vid sjutiden på morgonen och inbrottet ska ha skett någon gång mellan klockan 18.00 på torsdagen och 06.00 på fredagen.

– Ett okänt antal gärningsmän har tagit sig in skola och stulit kontanter och livsmedel, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen.

Tjuvarna ska ha tagit sin in i skolan kafeteria och kommit över livsmedel. Man ska även ha krossat flera rutor i lokalen.

– Flera rutor till kontor i skolan har krossats, flera dörrar har brutits upp och även en kyl som var låst har brutits upp, säger Kim Hild.

Hur mycket kontanter tjuvarna kom över är oklart i nuläget. Det är också oklart exakt hur tjuvarna tog sig in i lokalen, uppger polisen.

Under natten tog sig även någon in i kommunhuset i Västervik. Ett fönster var krossat men i nuläget är det oklart om något saknas. Polisen uppger att det kan finnas ett samband mellan brotten.

Under fredagen har polisen genomfört en brottsplatsundersökning på skolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!