Stora hojfesten i full gång

Lädervästar, vrålåk, utställare, mat och hojmusik. Under torsdagen fylldes Västervik resort av motorcyklar då årets upplaga av Hojrock drog igång.

Bertil Lilja på Indian Motorcycle visar upp en Indian Roadmaster årsmodell 2019.

Bertil Lilja på Indian Motorcycle visar upp en Indian Roadmaster årsmodell 2019.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2019-06-13 22:00

I höstas meddelade Peter Gustafsson, som arrangerat Hojrock i 21 år, att han lämnar Hojrock. Ny arrangör blev Västerviks resort som fungerat som medarrangör under de senaste åren.

– Idag hade vi önskat mer av vädret för då blir det mer hojåkare. Men nu tycker jag det börjar ordna till sig och just nu är det fullt vid incheckningen. Vi hoppas väl på ungefär 3 000 besökare, säger Annika Källmark, marknadsansvarig på Västervik resort.

Nytt för i år är att festivalområdet är flyttat ner till resortens strand intill upplevelsebadet.

– I år har vi försökt tighta till området. Tidigare år har det varit lite för utspritt och vi har inte riktigt fått till festivalkänslan. Nu får vi en helt unik scenplats ut mot havet.

Inne på mässområdet avlöser försäljningsstånd och flotta motorcyklar varandra. Inne i företaget Indian motorcycles tält visar Bertil Lilja upp de senaste hojarna på marknaden.

– Jag har väl varit här i fem år nu och det har varit jättebra under alla år. Än så länge är det inte jättemycket folk, men vi räknar inte heller med så mycket förrän i morgon, säger han.

Torsdagens dragplåster är det svenska metalbandet Hammerfall och Dan Granero Band.

Några som hunnit ut till området under eftermiddagen är MC-klubben Fire Riders från Göteborg, som består av aktiva eller pensionerade brandmän.

– Det är helt perfekt. Vi har varit här sedan det var på Gränsö, men nu är det mycket bättre och bekvämare, säger Janne Lindvall, Chief för Fire Riders.

Även Lynette Andersson från Örebro hade tagit motorcykeln till Hojrock

– Det är femte året här. Jag tycker att det är mycket bättre nu än förra året. Det jag ser fram mest emot är Hammerfall och Uno Svenningsson, säger hon.

I år har festivalområdet flyttat ner till stranden på Västervik resort.

– Nu får vi en helt unik scenplats ut mot havet, säger Annika Källmark, marknadsansvarig på Västervik resort.
I år har festivalområdet flyttat ner till stranden på Västervik resort. – Nu får vi en helt unik scenplats ut mot havet, säger Annika Källmark, marknadsansvarig på Västervik resort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!