Stor fest för stora och små i Stadsparken

Sötsaker i mängd, hoppborgar, glada barn och många nyfikna samlades under lördagen i Stadsparken. Där anordnade Fyren fest för alla.

Kulturöfreningen Fyren bildades för ungefär en månad sedan. Mohamed Saied är ordförande och Fatima Al Nabhan är sekreterare.

Kulturöfreningen Fyren bildades för ungefär en månad sedan. Mohamed Saied är ordförande och Fatima Al Nabhan är sekreterare.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2018-08-25 19:05

Kulturföreningen Fyren i Västervik är en relativt nystartad förening – man bildades för cirka en månad sedan – som bland annat ska verka för integration och jämställdhet. Man vill också hjälpa nyanlända in i det svenska samhället. För tillfället är man 15 medlemmar, berättar Mohamed Saied och Fatima Al Nabhan, som är ordförande respektive sekreterare i föreningen.

Under lördagen bjöd de och de andra medlemmarna in alla som ville till en fest i Stadsparken i Västervik, helt gratis. Det var bland annat för att visa hur en traditionell fest vid "Eid-Al-Adha" – även kallad offerhögtiden – kan gå till för alla som inte vet det. Många nya och gamla svenskar kom för att vara med.

– Vi är inne på fjärde dagen av högtiden som började i tisdags. Men det passade bättre att ha en stor fest på en lördag, berättar Fatima Alnabhan.

Och fest var det, mest för alla barn som hade samlats med sina föräldrar. Köerna vid popcornen, juice och saftståndet, och maten var långa. Stämningen var minst sagt festlig.

– Vi har mycket fokus på barnen under högtiden, det är deras fest i dag, säger Mohamed Saied. Han sprang mellan olika "stationer" för att hjälpa till där det behövdes.

Flera hundra personer hade samlats så bråttom var det. I början av festen sjöng och dansade en barnkör på scenen. Och plötsligt dök Nalle Puh och en vän upp, för att släppa ut ballonger som barnen med liv och lust kunde stampa sönder. Sedan blev det musik och mycket uppskattad lek bland uppblåsbara hoppborgar och rutschkanor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!