Stöd till utsatta elever het fråga

Stödet till elever med särskilda behov tycks bli en allt mer laddad fråga i Västerviks kommun.

Genrebild

Genrebild

Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Västervik2019-02-15 12:00

Fungerar stödet till elever med särskilda behov?

Och om svaret är nej: Vad ska man göra istället?

Det är två frågor som delar politikerna i Västervik.

Ämnet har blivit högaktuellt efter att Socialisterna Välfärdspartiet skrivit en motion där man föreslår särskilda pausskolor för explosiva och utåtagerande elever.

Förslaget från den rödgröna ledningen är att motionen ska avslås.

Dan Nilsson (S) och Conny Tyrberg (C) pekar på att det pågår en utredning som ska utvärdera hur det gick efter att de särskilda undervisningsenheterna avvecklades. Utredningen ska bli klar i höst, och även föreslå eventuella förbättringar.

– Vi tycker att proffessionen måste få göra sitt jobb innan vi fattar några beslut, säger Conny Tyrberg (C).

Oppositionspolitikerna Harald Hjalmarsson (M) och Sverker Thorén (L) tycker att de svar som getts redan nu, i samband med att Socialisternas motion behandlats, visar att man behöver gå snabbare fram:

– Vi ser att det har inträffat allvarliga händelser i skolan, och vi kan inte ha det så här, säger Hjalmarsson.

Liberalerna är kanske det parti, bredvid Socialisterna, som uttryckt mest kritik mot nedläggningen av de särskilda undervisningsenheterna. L tycker att de svar som getts bekräftar att något måste göras. I kommunstyrelsen föreslog liberalen Kenneth Hardy Axelsson "att en ny kommungemensam organisation ska införas för att ge ett bättre stöd till elever med särskilda behov."

Det blir kommunfullmäktige som slutligen avgör hur man ska ställa sig till Socialisternas motion.

Conny Tyrberg (C) och Dan Nilsson (S) vill att man väntar in en utredning som pågår innan man tar beslut om förändringar i orgnaisationen för stöd till elever med särskilda behov.
Conny Tyrberg (C) och Dan Nilsson (S) vill att man väntar in en utredning som pågår innan man tar beslut om förändringar i orgnaisationen för stöd till elever med särskilda behov.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!