Rekoring stänger dörren för större företag

Nu får större företag inte längre sälja sina varor via Rekoring Tjust. Beslutet har fått både positiva och negativa reaktioner.

Rekorings arbetsgrupp har tagit beslut om att företag med en årlig omsättning på mer än tio miljoner kronor inte längre får sälja sina varor via Rekoring Tjust.

Rekorings arbetsgrupp har tagit beslut om att företag med en årlig omsättning på mer än tio miljoner kronor inte längre får sälja sina varor via Rekoring Tjust.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2020-08-26 18:00

Företag med en årsomsättning större än tio miljoner kronor får inte längre får sälja sina varor via Rekoring Tjust. Det informerade Rekorings arbetsgrupp om för ungefär en vecka sedan. 

Beslutet har fått både positiva och negativa kommentar i Rekorings Facebookgrupp. Ungefär 200 personer har gjort tummen upp, men i kommentarsfältet döljer sig även negativa kommentarer.

Erik Askenberger, som är med i arbetsgruppen, förklarar att det inte var ett lätt beslut.

– Hela grundtanken med vår Rekoring är att vi ska få små företag att växa på landsbygden. När vi startade upp för två år sedan trodde vi att det skulle gå jättebra att ha med både små och stora producenter. Vår förhoppning var att de stora företagen skulle dra med sig kunder till de små, säger han och tillägger att det snarare är så att de små producenterna har tappat kunder till de större.

– De stora företagen har så mycket större marginaler som gör att de kan sänka priserna. Det gör att de små inte kan hänga med.

De företag som inte längre får sälja sina varor via Rekoring är Emåmejeriet och Brunneby musteri som båda har årsomsättningar på över 40 miljoner kronor.

– Vi skulle behöva sätta en gräns vid 50 miljoner kronor, för att de också skulle kunna vara med.

Erik Askenberger tycker att det är tråkigt att behöva säga nej till de större företagen.

– Men vi måste främst se till de små producenterna, som blir utkonkurrerade av de större. Om de blir det tappar Reko hela sin funktion, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!