Räddningstjänsten hissar regnbågsflaggan

En räddningstjänst för alla. Det är anledningen till att Prideflaggan hissas vid räddningstjänsten i Västervik – varje dag.

Peter Helge och Erik Skoog hissade räddningstjänstens nya regnbågsflagga under måndagen. På onsdagen togs den ner.

Peter Helge och Erik Skoog hissade räddningstjänstens nya regnbågsflagga under måndagen. På onsdagen togs den ner.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2018-12-03 18:13

– Det är en del av samhällsutvecklingen och vi vill också visa att vi är en del av samhället som alla andra. Vi har väl haft en kultur för väldigt länge sedan i vår bransch med machokultur. Idag är vi är räddningstjänst för alla, både bland vår personal och för de vi hjälper, säger Peter Helge, verksamhetsansvarig vid räddningstjänsten i Västervik.

– Det här är ju något som vi tycker är självklart. Vi ser ingen skillnad på människor utan alla har lika värde, fortsätter han.

Regnbågsflaggan är en symbol för HBTQ-rörelsen och står för allas lika värde. Flaggan hissades för första gången under förra veckan. Den nya flaggan innehåller, förutom regnbågens färger, också räddningstjänstens logotyp. Tanken är att flaggan ska vaja för lång tid framöver.

– Det började med att vi tidigare har haft en vit flagga med vår logga på. Men den började bli dålig. Då tänkte vi: varför har vi inte en Prideflagga? Det här är ett sätt att visa att vi står bakom det och jag tycker verkligen att vi står för flaggan, avslutar Peter Helge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!