Populär sommarkonsert till Västervik

Kvinnliga powerballader varvat med klassisk gubbrock. Det blir en härlig mix när Erik Gruvebäck och Hanna von Spreti återigen har sommarkonserter i Östra Ed. I år gör de även ett stopp i Västervik.

"Vi delar båda glädjen till musiken" Säger Hanna von Spreti och Erik Gruvebäck om varför de fungerar så bra ihop.

"Vi delar båda glädjen till musiken" Säger Hanna von Spreti och Erik Gruvebäck om varför de fungerar så bra ihop.

Foto: Johanna Heed

Västervik2019-08-01 09:00

Västervik

– Vi kommer bjuda på en skön blandning med olika genres från olika årtionden, allt från Aretha Franklin till Zara Larsson.

Det berättar Hanna Von Spreti om årets program för henne och Erik Gruvebäcks konsert i Östra Eds kyrka. I år har de nämligen ett stort fokus på kvinnliga artister. Det är då främst Hanna som stått för urvalet av låtar, men lite har Erik ändå fått säga till om.

– Vi har ju några ”klädbytar- låtar” som jag får välja. Det är alltså de låtar som vi kör utan Hanna, eftersom hon svider om inför nästa nummer. Då har jag valt att väga upp könsfördelningen med lite Elton John och Beatles, berättar han.

Hanna Von Spreti har tidigare synts både i melodifestivalen och på stora musikalscener. Det var genom släkt i Östra Ed som hon kom i kontakt med Erik Gruvebäck. Han är till vardags präst i Valdemarsviks församling, men frilansar även som musiker. De är nu sjunde året som de har sommarkonsert i Östra Ed, men första gången som de spelar tillsammans i Västervik.

– Det har blivit en tradition att spela i Östra Ed, men nu är vi supertaggade på att även showa i Västervik, säger Hanna Von Spreti.

Tiderna som gäller är nu på lördag klockan tre och sju i Östra Eds kyrka, och på söndag klockan fyra i Marieborgskyrkan. Alla tre konserter kommer att gästas av en hemlig gäst.

– Vi kan inte avslöja vem det är, men det är någon som synts i flera TV- program, berättar Erik Gruvebäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!