Planer på lekland kan vara i fara efter avhopp

Leklandet som skulle byggas intill Granngården, i Karlssons gamla lokaler, kan vara i fara. Entreprenörerna som skulle hyra lokalen och driva leklandet har nämligen dragit sig ur.

Före detta Karlsson, intill nya Granngården, blir kanske inget lekland.

Före detta Karlsson, intill nya Granngården, blir kanske inget lekland.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2019-04-02 20:04

– Jag fick reda på det i dag, säger Emanuel Hesselbäck, verksamhetsutvecklare på P&B Fastigheter, som äger byggnaden.

Fastighetsägaren har redan kommit väldigt långt i processen för att anpassa lokalen till leklandsverksamhet. Emanuel Hesselbäck berättar att det redan finns med i detaljplanen för området och att alla grundförutsättningar är klara.

– Vi hade tänkt börja med det nu efter att vi är klara med Granngården, säger han.

Ritningarna för det planerade leklandet är gjorda, så de skulle i princip kunna gå vidare med planerna och ha ett färdigt lekland på omkring tre månader, om det finns någon som är intresserad att ta över, enligt Emanuel Hesselbäck.

– Det är egentligen bara att sätta spaden i marken. Alla detaljer är uppritade och klara. Det som skulle ta längst tid är väl bygget av själva leklandet. Det är inget som vi gör själva, utan det gör leklandsleverantören. Det måste vara någon som kan just den biten eftersom det finns en massa säkerhetsregler.

De 1 000 kvadratmeter som finns att disponera är ganska blygsamt i förhållande till de större lekland som byggs i storstäderna.

– Men jag tror Västervik är en bra stad för det här och det kommer att bli en väldigt attraktiv lokal. Inte minst med tanke på Granngården, som kommer att göra att trafiken i området ökar.

Vad händer om det inte dyker upp någon som skulle vilja ta över leklandssatsningen?

– Då tar vi in någon annan aktör för att hyra lokalen, säger Emanuel Hesselbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!