Personligt och avskalat med Frida Öhrn

En artist som är ny på Visfestivalens scen är Frida Öhrn. Hon bjuder på en avskalad musik, nära hjärtat med fokus på röst och text.

"Det blir allt från visor till blues i en nära och avskalad version. Personliga tolkningar av det som ligger mig varmt om hjärtat.", säger Frida Öhrn som gästar årets Visfestival.

"Det blir allt från visor till blues i en nära och avskalad version. Personliga tolkningar av det som ligger mig varmt om hjärtat.", säger Frida Öhrn som gästar årets Visfestival.

Foto: Per Kristiansen/pressbild

Västervik2018-06-30 12:00

– Det ska bli så kul att spela på Visfestivalen. Den är ju legendarisk, säger Frida Öhrn.

Hon är mitt uppe i att planera akten.

– Det blir allt från visor till blues i en nära och avskalad version. Personliga tolkningar av det som ligger mig varmt om hjärtat. Jag kommer bland annat sjunga några av visorna från skivan jag gjorde tillsammans med Bo Sundström där vi tolkade Per Lagerkvist.

Med sig på scenen kommer Frida Öhrn ha Oskar Appelqvist på piano, gitarr och dragspel.

– Fokus ligger på min röst och texterna. Vi har gjort några spelningar med den här sättningen och det känns jättekul att få ta den till Västervik. Jag kommer sjunga hjärtat ur mig.

Frida Öhrn gillar att röra sig över musikaliska gränser. I hennes repertoar återfinns jazz, pop, rock, country och visor. Hon är medlem i bandet Cookies 'N' Beans som för närvarande har tagit en paus.

– Vi testar våra egna vingar och gör solokarriärer. Men det blir alltid några spelningar per år med bandet.

Det var 2016 som Frida Öhrn beslöt sig för att ta tag i sina idéer vilket utmynnade i soloprojektet "Öhrn" där låtarna präglas av ett elektroniskt popsound.

– Jag hade en dröm och sa till mig själv att släppa på självkritiken. Inte låta min inre negativa röst stoppa det jag vill göra utan släppa och våga lita på processen.

Det ena har lett till det andra. Under våren har Frida varit musikansvarig och debuterat som skådespelare på Stadsteatern i "The Laramie Project".

– Jag var livrädd men samtidigt väldigt pepp på att göra föreställningen. Det har varit så fantastiskt kul och givande att få jobba med erfarna skådespelare. Jag hade flera roller, bland annat en sträng katolik och en rektor.

I höst kommer Frida åter ingå i en ensemble. Det är Peter Jöbacks popteater "Med hjärtat som insats" som spelas på Cirkus i Stockholm.

– Den handlar om Peters liv, om att våga vara sårbar i en skruvad maxad version, där musik, dans, teater och film blandas. Jag kände mig berörd av manuset. Det är en stor ensemble med duktiga artister, Marianne Mörck, bland andra.

Under hösten blir det förutom scenframträdanden även ett skivsläpp. Den 28 augusti kommer den nya singeln "The Call".

– Det är ett samarbete med ett företag och det känns helt rätt, säger hon.

Sist Frida var involverad i ett liknande projekt var 2007 som medlem i gruppen Oh Laura med låten "Release Me". Den blev en dunderhit efter att ha används i tv-reklam för Saab.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!