De startar nytt uteställe – då ska det öppna

Nu är det klart att Jesper Björkman tillsammans med John Widerström köper Sahara vid Fiskaretorget i Västervik. "Ett ställe där alla kan hänga" är målet.

Till våren öppnar "Vikens" i Västervik, i Saharas gamla lokaler. John Widerström och Jesper Björkman tar nu över. Från vänster: John Widerström, Elias Besheri, Jesper Björkman och Jan Örnek.

Till våren öppnar "Vikens" i Västervik, i Saharas gamla lokaler. John Widerström och Jesper Björkman tar nu över. Från vänster: John Widerström, Elias Besheri, Jesper Björkman och Jan Örnek.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2022-12-13 12:02

Det har förts diskussioner mellan Elias Besheri, Jan Örnek, John Widerström och Jesper Björkman sedan i somras. Men nu är det klart och till årsskiftet är det Björkman och Widerström som står på kontraktet.

Till våren är det tänkt att det nya utestället "Vikens" ska öppna. Men först väntar en omfattande renovering av lokalerna, och det är den som kommer dra ut lite på tiden. Hur länge vet man inte i dagsläget.

– Vi vill inte säga ett premiärdatum idag, men målet är sen vår, säger John Widerström.

Inför den gångna sommaren köpte han i sig i Löga Beachparty, så underhållning är inte ett helt nytt fält för honom.

Så vad ska det bli i lokalerna?

– Det går vi inte ut med i detalj just nu men tanken är att det ska fylla ett hål i Västerviks centrums utbud. Det ska bli ett uteställe där man med sitt kompisgäng eller arbetskamrater kan komma och underhållas. Ett ställe där alla kan hänga, är målet, säger Björkman.

Han låter förstå att en del sport kommer att visas i lokalen, men tanken är inte en renodlad sportbar. Man ska erbjuda annan underhållning med. 

– Tanken är att man ska kunna göra saker, inte bara sitta ner vid ett bord och äta och dricka, säger John Widerström.

För vännerna John och Jesper är det en liten dröm som nu går i uppfyllelse.

– Vi har pratat om att göra något gemensamt länge, och det känns riktigt kul att kunna förvekliga det, säger Widerström.

undefined
Kvartetten som lämnar respektive tar över gamla Sahara pratar alla om att Mocca Deli, Vikens, Fiskeboden och Palladium ska kunna samverka kring Fiskaretorget i Västervik.

Elias Besheri säger att han är nöjd. Sommaren blev tuff, med rivstart för Mocca Deli och Fiskeboden utöver det.

– Det var hårt slit och vi har gått i tankar att låta någon annan ta över Sahara ett tag. Vi började prata i somras. Det är fler som knackat på dörren och velat ta över. Men vi är glada över att kunna lämna över till driftiga grabbar som har en tanke med det här stället.

De pratar alla om att Mocca Deli, Vikens, Fiskeboden och Palladium ska kunna samverka, och skapa ett nöjescentrum runt den delen av staden.

– Vi är överens om att jobba tillsammans och få till så mycket bra som möjligt här, för Västerviks skull. Det finns mycket planer på det, säger Besheri.

– Och vi är väldigt tacksamma mot Elias, Jan, Nedal och Cliven över att vi får den här möjligheten nu. Vi vill fylla ett tomrum som vi anser finns i nöjesutbudet i Västervik, det är kul att kunna förverkliga det här, säger Jesper Björkman.

undefined
"Vikens" blir inte en renodlad sportbar, men det kommer att finnas sport i lokalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!