Nu kommer Jailbreak till Västervik

Sedan flera år tillbaka har Jailbreak i Oskarshamn varit ett populärt resmål för Västervikare. Nu kommer konceptet till Västervik.

Marika och Marcus Karlstad satsar i Västervik. Till midsommar ska Jailbreak Västervik öppna.

Marika och Marcus Karlstad satsar i Västervik. Till midsommar ska Jailbreak Västervik öppna.

Foto: Pressbild

Västervik2023-02-14 14:25

Det är makarna Marika och Marcus Karlstad som nu tar sitt koncept med så kallade "escape rooms" till Västervik och Weluxområdet. Marika Karlstad låter entusiastisk när vi ringer upp.

– Det är så roligt, jag är så pepp på det här, säger hon.

"Det här" är etableringen av två escape rooms, "flyktrum". Det är en slags spel där grupper av människor frivilligt låser in sig i ett rum. För att kunna fly måste man tillsammans lösa olika utmaningar i form av pussel, olika koder och klurigheter. Allt går på tid.

– Det har varit efterfrågat väldigt länge och vi har uppvaktats i flera år. Nu helt plötsligt föll allt på plats.

Ni vågar satsa i tider som dessa?

– Vi överlevde en pandemi, våra kunder svek oss aldrig. Jag tänker att om vi gjorde det så klarar vi de här tiderna med.

Paret har en anläggning i centrala Oskarshamn, men har också mobila event där man åker till bland annat företag och fester, för att bjuda på quiz eller andra typer av spel.

– Vi funderar också på att ta vårt mobila koncept med oss. I Oskarshamn anordnar vi utomhusmysterier. Det är som en stadsvandring, fast roligt, brukar jag säga. Och det säger jag med glimten i ögat, vill jag tillägga!

Planen är att öppna lokalerna till midsommar i år. Att det blev Welux föll sig naturligt.

– Vi har fått jättebra bemötande från hyresvärden, från Västervik Framåt och från alla från Västervik. Och så ligger det bra där, med allt annat som finns. De som inte vill ha fartfylld action kan använda hjärnan hos oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!