Nysatsning på tävlingsdans i Danzvett

Ett tag har den mer tävlingsinriktade dansen i föreningen Danzvett varit vilande. Nu satsar man för fullt på tävling igen.

Till hösten drar tävlingssatsningen igång på riktigt. Petter Adolfsson är tävlingsansvarig och tränare.

Till hösten drar tävlingssatsningen igång på riktigt. Petter Adolfsson är tävlingsansvarig och tränare.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2018-06-22 13:00

I början av juni vann Petter Adolfsson och Louise Lindén sin klass på en danstävling i Motala. Från Danzvett var även Simon Ålstam och Therese Jonsson med, de kom tvåa i sin klass. Det har minst sagt gett blodad tand och nu börjar en mer målmedveten satsning i föreningen att få fler att välja att tävlingsdansa. Det berättar Petter Adolfsson som nu är tränare och tävlingsansvarig för buggarna i föreningen.

– Det känns som en bra start på vår satsning. Och jag har två par till nu som jag hoppas kommer att börja att tävlingsdansa, säger Petter Adolfsson.

Dansföreningen Danzvett är stor, mellan 250 och 300 medlemmar brukar man vara varje termin.

– De allra flesta dansar någon gång i veckan och tränar kanske för att kunna dansa på fest eller så, eller bara för att de är kul. Nu kommer det att finnas en gren i föreningen där vi inriktar oss på tävlandet för de som vill göra det.

Det gäller även för barnen.

– Vi har sedan en tid tillbaka dansgrupper för barn. Jag tror att många skulle vilja åka på tävlingar med allt vad det innebär.

Petter Adolfsson hoppas att många vill vara med i satsningen.

– Som det ser ut i dag har vi fyra steg som man kan gå. Om vi blir fler aktiva tävlingsdansare kan vi hyra in väldigt bra tränare som vi kan arbeta med under en helg eller så.

Om tre år hoppas Petter Adolfsson att man är igång på riktigt.

– Det är rimligt att tro att vi är tio par som tävlingsdansar då. Det känns bra att vara igång och det kommer att bli en väldigt kul höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!