Nu ska vännerna driva sommarkafé ihop

I sommar välkomnas Hasselöbesökarna av två nya ansikten. De goda vännerna Kina och Kicki Strandberg kommer att driva kaféet vid Hasselö sand.

Svägerskorna och vännerna Kina och Kicki Strandberg kommer att driva Sandkornets servering på Hasselö i sommar med start den 15 maj. De arrenderar kaféet av Lina och Anette Johansson.

Svägerskorna och vännerna Kina och Kicki Strandberg kommer att driva Sandkornets servering på Hasselö i sommar med start den 15 maj. De arrenderar kaféet av Lina och Anette Johansson.

Foto: Privat

Västervik2021-04-03 19:00

Kicki och Kina Strandberg är sommarboende på Hasselö och har tillbringat många somrar på ön. 

I år kommer de dessutom att arrendera Sandkornets servering vid Hasselö sand.

– Vi gifte båda in oss i samma familj en gång i tiden och både jag och Kicki kommer från Hudiksvall och blev vänner redan i tonåren, säger Kina Strandberg när vi pratas vid på telefon.

Kina och Kicki Strandberg har följts åt genom livet. Men de har aldrig tidigare jobbat tillsammans.

– Vi är kreativa bägge två och kompletterar varandra i en positiv andra, säger Kicki som tidigare arbetade på ett föräldrakooperativ i Stockholm.

Kina Strandberg å andra sidan har en bakgrund som egenföretagare. 

– Jag har alltid drivit butik och eget inredningsföretag. Och de senaste åren har jag arbetat med hotellinredning, säger Kina.

undefined
Serveringen kommer att öppna den 15 maj, då även skärgårdstrafiken är tänkt att dra i gång. Bilden är en arkivbild från sommaren 2020.

Sandkornets servering ligger vägg i vägg med öns handelsbod. Kina och Kicki kommer att arrendera verksamheten av Anette och Lina Johansson som driver vandrarhem, handelsbod och gästhamn på ön.

– Vi kommer att förvalta Sandkornet, men också sätta en viss egen prägel, avslöjar Kina.

Kina och Kicki funderar på att eventuellt skänka bort en del av den kommande vinsten till något välgörande ändamål.

– Vi är mormödrar bägge två och jag vill att världen ska bli "frisk". När vi började prata om att driva kafé började vi också fundera på hur vi skulle kunna bidra till en bättre värld. Kanske kan vi stötta något litet projekt, funderar Kicki.

Karta: Hasselö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!