NTM lägger ner Västerviks-Posten

Västerviks-Posten läggs ner i samband med den nya organisationen där Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning bildar gemensamt affärsområde.

I samband med den nya organisationen, där Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning bildar gemensamt affärsområde, kommer Västerviks-Posten att läggas ned.

I samband med den nya organisationen, där Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning bildar gemensamt affärsområde, kommer Västerviks-Posten att läggas ned.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-04-17 18:20

Västerviks-Posten (VP), en av lokaltidningarna i Västervik, kommer att läggas ner. Det enligt förslaget som ledningen i Norrköpings Tidningars Media (NTM) presenterade under tisdagen. 

– Vi har tittat på hur vi ska få de bästa produkterna för marknaden. Västerviks-Tidningen (VT) och Vimmerby Tidning är två starka dagstidningar i området. Västerviks-Posten lägger vi ner, säger Anna Lindberg, publisher och ansvarig utgivare i Östgöta Media. 

De som prenumererar på VP kommer automatiskt att få en prenumeration på Vimmerby Tidning, och möjligheten att testa Västerviks-Tidningen kostnadsfritt under en period. Det sker automatiskt. Därefter kan de välja vilken tidning som passar bäst. Övergången startar den 8:e maj. Västerviks-Posten kommer alltså att sluta produceras inom några veckor. 

Vad säger du till VP:s läsare som blir besvikna?
– Jag har full respekt för det. Man väljer en tidning av en anledning. Men i och med samarbetet mellan VT och Vimmerby Tidning kommer vi att kunna erbjuda riktigt bra lokalbevakning, säger Anna Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!