Med egna lokaler kan Danzvett satsa

I höst utökar föreningen Danzvett sin repertoar med både bollywood, sittdans och flera barndanspass. Dessutom fortsätter vårens nyhet linedance. Och självklart fortsätter man med kurser i bugg och fox som vanligt.

Lena Strömbäck leder gänget från Danzvett i en Bollywood-dans. Dansstilen är ny på schemat för den här teminen.

Lena Strömbäck leder gänget från Danzvett i en Bollywood-dans. Dansstilen är ny på schemat för den här teminen.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2019-08-26 18:30

Eller kanske inte riktigt som vanligt, utan till och med lite bättre, berättar Niklas Andreassen.

– I och med att vi har nya, egna lokaler har vi fått större möjligheter. Tidigare, när vi höll till i Breviksskolan, var vi hänvisade till de tider gymnastiksalen var ledig, säger han.

Numera huserar de i Järnet, tillsammans med studiefrämjandet. Här har de tagit över danslokalen i källaren och har även en träningslokal på bottenplanet.

– Det underlättar särkskilt för våra tävlingsdansare. Nu kan de komma hit och träna oberoende om vi har någon kursverksamhet just då eller inte, säger Niklas.

Lokalerna gör också att de lättare kan ordna tillfälliga kurser och event, utan att behöva hyra in sig någon annanstans.

– I höst ska vi till exempel ha en inspirationshelg i bugg med två dansare från Göteborg. Det kommer att bli bugg till långsam musik, som man normalt skulle dansa fox till. Det ska bli jättespännande!

En av nyheterna är också en kurs i bollywood-dans. Det är en särskild dansstil som har skapats genom den indiska filmindustrin (Bombay + Hollywood = Bollywood).

Den här dagen har föreningens kursledare samlats för hösten och Lena Strömbäck, som håller i kursen, låter gänget prova på hur det fungerar.

Trots att de flesta är vana dansare blir det en utmaning och många härliga skratt när de försöker hänga med i den snabba musiken.

– Men visst är det roligt! säger Lena Strömbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!