Man åtalas för mord efter dödsskjutningen

Den man i 25-årsåldern som suttit häktad misstänkt för dödsskjutningen på Skyttegatan åtalades under torsdagen för mord. Den 7 maj inleds rättegången – som kommer att pågå i sju dagar.

Mannen åtalades under torsdagen misstänkt för mord.

Mannen åtalades under torsdagen misstänkt för mord.

Foto: VT/arkiv

Västervik2020-04-23 10:49

Den 8 oktober förra året larmades polisen till Skyttegatan i Västervik med anledning av en skottlossning. På platsen hittades en skadad kvinna som senare avled på sjukhuset. En man i 25-årsåldern greps och häktades två dagar senare på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott. 

Nu har åklagare Linda Caneus valt att i första hand åtala mannen för mord och i andra hand för grovt vållande till annans död. Han åtalas också för grovt vapenbrott, narkotikabrott, ringa narkotikabrott samt vapenbrott, då polisen ska ha hittat ammunition och narkotika några dagar efter gripandet.

Enligt åtalet sköt mannen, under narkotikapåverkan, kvinnan på nära håll inne i lägenheten. Mannen och den döda kvinnan ska tidigare haft ett förhållande, men som vid tidpunkten för dödsskjutningen varit avslutat. Vapnet som användes ska enligt åtalet ha varit en pistol.

Vi har försökt att nå den misstänktes försvarsadvokat, Fredrik Liljeblad, men utan att lyckas. I samband med häktningsförhandlingen menade Liljeblad att hans klient nekade till mord. 

– Min klient förnekar att han gjort sig skyldig till mord. Han vidgår vissa delar av händelseförloppet, men inte att det ska rubriceras som mord. Vi kan inte heller acceptera rubriceringen grovt vapenbrott, sa han då.

Rättegången, som kommer att pågå under sju dagar, inleds den 7 maj i Tingshuset i Kalmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!