Magdalena föreläser om mångfald och inkludering

På torsdag kommer Magdalena Nour, vd för ett nätverk för mångfaldssmarta företag, till Västervik. Hon kommer att föreläsa på Stadshotellet.

Västerviks kommuns integrationsstrateg Elisabet Sjöstrand tillsammans med sina kollegor.

Västerviks kommuns integrationsstrateg Elisabet Sjöstrand tillsammans med sina kollegor.

Foto: Anna Persdotter/arkiv

Västervik2018-10-05 21:08

Nästa torsdag blir en dag i mångfaldens tecken på Stadshotellet i Västervik. Västerviks kommun arrangerar en regional nätverksträff för kommuner i Kalmar, Östergötlands och Södermanlands län.

– Under nätverksträffen ska vi prata om integration och titta på vilka dilemman och utmaningar vi står inför just nu. Vi kommer att hjälpa varandra med lite caseworkshops, säger Elisabet Sjöstrand, integrationsstrateg vid Västerviks kommun.

Dessutom kommer integrations- och mångfaldsstudenter från Linnéuniversitetet att delta.

Magdalena Nour, vd för MINE, kommer att föreläsa under nätverksträffen. MINE är ett sydsvenskt nätverk av företag och offentliga organisationer som verkar för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet.

Nätverksträffen vänder sig bara till kommunerna, men Elisabet Sjöstrand vill gärna att fler får möjlighet att höra om Magdalena Nours erfarenheter. Därför bjuder Västerviks kommun och Västervik framåt in till en lunchföreläsning riktad till företagare.

MINE är en förkortning av, översatt till svenska, mentorskap, inspiration, nätverkande och utbildning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!