Länsförsäkringar byter ut sin vd

Anna Blom, som är bosatt i Västervik, lämnar vd-posten för Länsförsäkringar med omedelbar verkan.

Anna Blom berättade tidigare i våras om byggplanerna för huset där Länsförsäkringar huserar.

Anna Blom berättade tidigare i våras om byggplanerna för huset där Länsförsäkringar huserar.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2022-06-14 18:27

Enligt ett pressmeddelande från Länsförsäkringar har vd och bolagets styrelse olika syn på hur bolaget ska styras och ledas framåt. Därför har man kommit överens om att Anna Blom ska lämna posten. Bolagets styrelseordförande Helena Sjöholm vill inte gå in närmare på orsakerna, men säger:

– Anna har varit bolagets vd i sju år. Omvärlden och tiderna förändras. Vi kände att det var dags för någon annan att leda bolaget.

Hon säger att Anna Blom under de här åren utvecklat bolaget, och att det är något hon ska ha en eloge för. Enligt Helena Sjöholm är det ingen plötslig händelse som lett fram till styrelsens beslut.

Vad det är för utmaningar som Länsförsäkringar i Kalmar län står inför framöver?

– Liksom för andra bolag inom bank och försäkring är digitaliseringen en utmaning. Där finns det kanske andra som springer snabbare än vi. Vår styrka är vår lokala förankring, och vi ska fortsätta möta våra kunder där de vill möta oss, digitalt och fysiskt. Även framöver kommer vi att präglas av att vi är ett kundägt bolag.

En tillförordnad vd är utsedd: Nils-Gunnar Thomsson som fram tills nu varit affärsområdeschef för försäkringar. Rekryteringen av en ny vd ska starta per omgående.

När kan en ny vd vara på plats?

– Det här är en process där det är viktigare att det blir bra än att det går snabbt. För den här typen av tjänst får man räkna med att det tar tid. Det är inte säkert att det finns någon på plats förrän nästa vår.

Vi har sökt Anna Blom för en kommentar.

Anna Blom har varit vd för Länsförsäkringar i knappt sju år.
Anna Blom har varit vd för Länsförsäkringar i knappt sju år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!