Den mordmisstänkte mannen är frisläppt

Under tisdagskvällen hittades en kvinna död i en bostad i Didrikslund i Västervik. En anhörig anhölls senare för mord, men släpptes på eftermiddagen.

Polisen utreder ett misstänkt mord i Västervik. Inledningsvis misstänktes en anhörig till kvinnan, men han släpptes senare av polisen.

Polisen utreder ett misstänkt mord i Västervik. Inledningsvis misstänktes en anhörig till kvinnan, men han släpptes senare av polisen.

Foto: Christoffer Nielsen

Västervik2021-06-02 09:37

Uppdaterad: 15:35 

En polispatrull kallades till platsen vid 19-tiden på tisdagskvällen. Där hittade man en död kvinna i en bostad. 

I bostaden fanns också en närstående, en man.

– Omständigheterna kring dödsfallet var oklara, och på platsen fanns en närstående som anhölls skäligen misstänkt för mord, sade polisens talesman Robert Loeffel under onsdagen.

Han poängterade då att "skäligen misstänkt" är den lägsta misstankegraden. Robert Loeffel ville inte gå in på vilka omständigheterna var som gjorde att mannen anhölls.

Under dagen genomfördes tekniska undersökning på platsen, både tekniker och civilklädda poliser anlände runt klockan 10 på onsdagsförmiddagen.

Undersökningen och andra utredningsåtgärder tog vid. Efter att mannen förhörts under eftermiddagen släpptes han sedan på fri fot. Polisen har kvar rubriceringen mord av "utredningstekniska skäl". 

Händelsen spred mycket oro i området. Enligt ett vittne på platsen, som var en av de som larmade polisen, hade det varit lugnt i offrets bostad, och vittnen larmade polisen av oro för personernas välbefinnande.

– Det här är ett väldigt lugnt område, och det känns väldigt olustigt att något sånt här kan hända. Jag känner så klart oro, det känns obehagligt nu, sade ett vittne under morgonen. 

Artikeln kommer att uppdateras under dagen.

Polisen utreder ett misstänkt mord i Västervik.
Polisen utreder ett misstänkt mord i Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!