Tidigare i januari berÀttade vi att restaurangkedjan Mocca Deli etablerar sig i VÀstervik. Nu Àr det klart vem som kommer att driva verksamheten. Det blir vÀlkÀnda krögarfamiljen Besheri, som i dag driver restaurang Sahara i grannlokalen och Fiskeboden pÄ sommaren.
â Mocca Deli har ett jĂ€ttebra koncept som vĂ€xer i storstĂ€derna. Vi tyckte att det var klockrent och ville gĂ€rna fĂ„ det till VĂ€stervik, berĂ€ttar Elias Besheri.
VÀstervik var egentligen inte med i kedjans etableringsplan, och Àgarna hade tidigare sagt nej till andra som ville driva en restaurang för dem i staden. Men med familjen Besheri, som funnits lÀnge i restaurangbranschen i VÀstervik, kÀndes det rÀtt.
â Vi lade upp det pĂ„ ett bra sĂ€tt, och de Ă€lskade staden nĂ€r de var hĂ€r, sĂ€ger Elias Besheri.
Hur kommer Mocca Deli komplettera era andra verksamheter? Ni Àr inte rÀdda för att restaurangerna ska konkurrera ut varandra?
â Nej, det Ă€r jag inte alls orolig för. Fiskeboden lever sitt eget liv under sommaren, och har sin egen prĂ€gel. PĂ„ Sahara har vi ju sportdelen, som vi kommer satsa Ă€nnu mer pĂ„ framöver. Vi ska Ă€ven titta pĂ„ maten och se om vi kan hitta fler alternativ. Men vi kommer Ă€ven i fortsĂ€ttningen ha en del libanesisk mat, och ĂĄ la carte. Men Sahara och Mocca Deli har helt olika koncept och smakupplevelser.
NÀr öppnar Mocca Deli?
â Om allt tickar pĂ„ som planerat blir det i april. NĂ€sta vecka börjar rivningsarbetet, sĂ„ dĂ„ Ă€r det bara gasen i botten som gĂ€ller.
Tre restauranger, hur hinner ni med allt?
â Styrkan för oss Ă€r att vi Ă€r en familj, som hjĂ€lper och kompletterar varandra. Vi hjĂ€lper varandra hela vĂ€gen. Det Ă€r dĂ€rför man vĂ„gar ge sig in i det hĂ€r. Sedan har vi sjĂ€lvklart stödet frĂ„n VĂ€sterviksborna, som Ă€r enormt. Det fĂ„r en att vilja satsa vidare.
MÄnga nya aktörer har poppat upp pÄ krogscenen i VÀstervik den senaste tiden. Bland de som öppnat under senaste Äret finns restaurangkedjan Mister York, och i vÄr öppnar hamburgerstÀllet Brödernas i den gamla saluhallen, tvÀrs över torget sett frÄn den gamla foodcourten.
Elias Besheri rÀds inte konkurrensen, utan ser enbart positivt pÄ utvecklingen.
â Generellt tycker jag att det finns mĂ„nga bra restauranger i VĂ€stervik. Det Ă€r bra med konkurrens, det gör att vi hela tiden mĂ„ste blicka framĂ„t och satsa.