Klart: De ska driva Mocca Deli i VĂ€stervik

Det blir familjen Besheri som ska driva Mocca Deli i VÀstervik. Restaurangkedjan kommer att flytta in i den gamla foodcourten pÄ Fiskaretorget.

Can Örnek, Cliven Besheri och Elias Besheri kommer att driva restaurangen tillsammans med Nidal Besheri (ej pĂ„ bilden).

Can Örnek, Cliven Besheri och Elias Besheri kommer att driva restaurangen tillsammans med Nidal Besheri (ej pĂ„ bilden).

Foto: Caroline Petersson

VĂ€stervik2022-01-28 20:50

Tidigare i januari berĂ€ttade vi att restaurangkedjan Mocca Deli etablerar sig i VĂ€stervik. Nu Ă€r det klart vem som kommer att driva verksamheten. Det blir vĂ€lkĂ€nda krögarfamiljen Besheri, som i dag driver restaurang Sahara i grannlokalen och Fiskeboden pĂ„ sommaren. 

– Mocca Deli har ett jĂ€ttebra koncept som vĂ€xer i storstĂ€derna. Vi tyckte att det var klockrent och ville gĂ€rna fĂ„ det till VĂ€stervik, berĂ€ttar Elias Besheri. 

Elias Besheri har en lÄng bakgrund i krogbranschen i VÀstervik.
Elias Besheri har en lÄng bakgrund i krogbranschen i VÀstervik.

VĂ€stervik var egentligen inte med i kedjans etableringsplan, och Ă€garna hade tidigare sagt nej till andra som ville driva en restaurang för dem i staden. Men med familjen Besheri, som funnits lĂ€nge i restaurangbranschen i VĂ€stervik, kĂ€ndes det rĂ€tt. 

– Vi lade upp det pĂ„ ett bra sĂ€tt, och de Ă€lskade staden nĂ€r de var hĂ€r, sĂ€ger Elias Besheri. 

Hur kommer Mocca Deli komplettera era andra verksamheter? Ni Ă€r inte rĂ€dda för att restaurangerna ska konkurrera ut varandra? 

– Nej, det Ă€r jag inte alls orolig för. Fiskeboden lever sitt eget liv under sommaren, och har sin egen prĂ€gel. PĂ„ Sahara har vi ju sportdelen, som vi kommer satsa Ă€nnu mer pĂ„ framöver. Vi ska Ă€ven titta pĂ„ maten och se om vi kan hitta fler alternativ. Men vi kommer Ă€ven i fortsĂ€ttningen ha en del libanesisk mat, och ĂĄ la carte. Men Sahara och Mocca Deli har helt olika koncept och smakupplevelser. 

NĂ€r öppnar Mocca Deli? 

– Om allt tickar pĂ„ som planerat blir det i april. NĂ€sta vecka börjar rivningsarbetet, sĂ„ dĂ„ Ă€r det bara gasen i botten som gĂ€ller. 

Tre restauranger, hur hinner ni med allt? 

– Styrkan för oss Ă€r att vi Ă€r en familj, som hjĂ€lper och kompletterar varandra. Vi hjĂ€lper varandra hela vĂ€gen. Det Ă€r dĂ€rför man vĂ„gar ge sig in i det hĂ€r. Sedan har vi sjĂ€lvklart stödet frĂ„n VĂ€sterviksborna, som Ă€r enormt. Det fĂ„r en att vilja satsa vidare. 

Can Örnek, Cliven Besheri och Elias Besheri kommer att driva restaurangen tillsammans med Nidal Besheri (ej pĂ„ bilden).
Can Örnek, Cliven Besheri och Elias Besheri kommer att driva restaurangen tillsammans med Nidal Besheri (ej pĂ„ bilden).

MĂ„nga nya aktörer har poppat upp pĂ„ krogscenen i VĂ€stervik den senaste tiden. Bland de som öppnat under senaste Ă„ret finns restaurangkedjan Mister York, och i vĂ„r öppnar hamburgerstĂ€llet Brödernas i den gamla saluhallen, tvĂ€rs över torget sett frĂ„n den gamla foodcourten. 

Elias Besheri rĂ€ds inte konkurrensen, utan ser enbart positivt pĂ„ utvecklingen. 

– Generellt tycker jag att det finns mĂ„nga bra restauranger i VĂ€stervik. Det Ă€r bra med konkurrens, det gör att vi hela tiden mĂ„ste blicka framĂ„t och satsa. 

Mocca Deli.
Mocca Deli.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!