Isabella Löwengrip letar inspiration i Västervik

Kärleken till Abba förde entreprenören och influencern Isabella Löwengrip, som under flera år gick under namnet Blondinbella, till Västervik.

Isabella Löwengrip är i Västervik för att få inspiration till sitt skrivande.

Isabella Löwengrip är i Västervik för att få inspiration till sitt skrivande.

Foto: Paul Sundvik

Västervik2021-03-05 18:12

På torsdagen kom Isabella Löwengrip till Västervik. Hon har bilat ner från Stockholm tillsammans med sin sambo, för att spendera helgen här. Vi hörs av via telefon på fredagsförmiddagen.

– Jag tycker om att lämna Stockholm på helgerna, säger Isabella.

Varför föll valet på just Västervik?

– Jag är ett stort Abba-fan. Jag har lyssnat på Abba varje dag sedan jag var tonåring, säger Isabella, som under vistelsen bor på Björn Ulvaeus flaggskepp, Slottsholmen.

– Jag håller på att skriva en bok. När man skriver en bok gäller det att skriva på olika platser, det går inte bara att sitta hemma vid köksbordet. Jag reser runt till lite olika ställen i Sverige för att jag behöver vackra platser att få inspiration från. Därför valde vi Västervik, säger hon.

Har du något betalt samarbete med Slottsholmen?

– Nej, det har jag inte.

undefined
Isabella Löwengrip bor på Slottsholmen, men de har inget ekonomiskt samarbete, menar hon.

Det är inte första gången Isabella Löwengrip är på besök här. Inför helgens Västervikstrip har hon ändå rådfrågat sina följare på Instagram om de har några bra tips på vad hon kan göra i staden.

Vad tycker dina Västerviksföljare att du ska hitta på?

– Ikväll blir det middag på Smugglaren, dit tyckte mina följare att jag skulle. Sedan har de tipsat mig om att gå till Bageri 96 grader. Annars så ska vi träna och promenera omkring här, säger Isabella.

undefined
Isabellas följare i Västervik har tipsat henne om vad hon kan göra i staden.

Hennes bok, som släpps i höst, blir den sjätte hon ger ut. Det är en så kallad autofiktion och handlar om hennes liv. Isabella har varit i rampljuset sedan hon som fjortonåring startade sin blogg Blondinbella. Sedan dess har hon drivit olika sorters bolag, varav hennes mest framgångsrika var hennes skönhetsmärke. 

År 2019 hade hon stora ekonomiska problem och sålde sitt största märke. Hon fick också kritik för dåliga arbetsförhållanden och för att ha uppgett falska siffror över antalet personer hon når i sina mediekanaler.

Du har haft det skakigt den senaste tiden. Hur mår du idag?

– Jag känner det som att jag startar om mitt liv. 2020 var ett tufft år för mig, och handlade mestadels om återhämtning. Mitt psyke kollapsade helt efter min krasch 2019. Allt jag byggt upp krossades, och då krossades jag också. Jag låg på sjukhus i en månad, säger Isabella och fortsätter:

– Jag ifrågasatte mig själv. Nu har jag piggnat till, men jag vill inte ha tillbaka mitt gamla liv. Jag har fått tillbaka en ny glöd och vill investera i olika företag. I augusti lanserar jag ett nytt märke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!