Högt tempo när SirqusAlfon är i stan

Runt 1 800 skolelever får chans att uppleva showen SirqusAlfon i Västervik.

Dans, sång och humor är några av ingredienserna i Sirqus Alfons show.

Dans, sång och humor är några av ingredienserna i Sirqus Alfons show.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-10-24 20:00

På första föreställningen som Sirqus Alfon höll i Västervik bestod publiken av elever från bland annat skolorna i Edsbruk och Ankarsrum. Salongen på Västerviks Teater och konferens fylldes snabbt och när SirqusAlfon drog igång sin show var eleverna med på tåget direkt. De ropade in de tre artisterna på scenen och redan från start var tempot högt.

"I am somebody" är namnet på showen och i ett av numren greppade artisten Erik Rosales en selfiepinne och en megafon. Han rusade ut i publikhavet och filmade sig själv med eleverna samtidigt som orden I am somebody ekade i salongen. På en stor duk spelades det hela upp i realtid.

– Vi vill hylla vår publik. Vi vill att de ska känna att de är viktiga, säger Erik Rosales, när dagens första föreställning är slut. Vår föreställning är en blandning av high-tech och basic kan man säga. Vi är ute efter en lekfullhet.

SirqusAlfon består av Erik Rosales, Henrik Strindberg, Martin Östman samt teknikern Philippe Bokmaark. De växte upp i Norrköping och det hela började när de var i tonåren med streetperformance.

– Efter hand tyckte vi att Norrköping blev för litet och vi sökte oss ut i Europa.

Numera turnerar gruppen världen över och så sent som förra året prisades de som bästa föreställning i alla kategorier vid scenkonstfestivalen Adelaide Fringe i Australien.

Det är kommunens Skapandeskolaprojekt, med medel från Kulturrådet, som gör det möjligt för eleverna att se föreställningen.

Det är Västerviks kommuns Skapandeskola-projekt som gör det möjligt för elever att uppleva Sirqus Alfon.
Det är Västerviks kommuns Skapandeskola-projekt som gör det möjligt för elever att uppleva Sirqus Alfon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!