Här svalkar sig djuret i dammen

Makarna Rudhe bjöds på en djurisk överraskning under tisdagseftermiddagen.

Den unga älgtjuren sökte svalkan i sommarvärmen.

Den unga älgtjuren sökte svalkan i sommarvärmen.

Foto: Jessica Nord

Västervik2019-06-27 17:20

När hettan låg på under tisdagseftermiddagen fick makarna Rudhe ett oväntat besök i trädgården. Det var en ung älgtjur som ville fly undan värmen och tog därför ett dopp i trädgårdens damm. Det är inte första gången paret får besök av älgar i trädgården berättar Maine Rudhe:

– Det var under förra sommarens varma dagar som en älgko och hennes två kalvar kom hit för att dricka. Det fanns nog inte så mycket vatten runt om i skogen här så de kom hit flera gånger under sommaren.

Maine berättar att den mest minnesvärda gången som älgkon och hennes kalvar kom på besök förra året var när de smög fram så tyst att paret, som satt i trädgården och fikade, inte ens upptäckte dem. Det var först när den besökande hunden började skälla som paret upptäckte älgfamiljen.

Maines make, Lars-Erik, tror att det rör sig om en av fjolårets kalvar som kom på återbesök till den säkra vattenkällan.

– Det var festligt att älgen kom hit och doppade sig och hade det behagligt, säger Lars-Erik.

Doppet blev dessvärre inte långvarigt utan rätt så snabbt avbrutet:

– Det uppstod ju ett litet ståhej i grannskapet när älgen kom på besök så en av våra grannar sprang ner till oss. Detta måste ha skrämt älgen då han försvann illa kvickt in i skogen, säger Maine.

Det återstår nu att se om makarna Rudhe får ytterligare älgbesök i sommar. Om inte så har de berättat att det ofta rör sig lite andra smådjur i trakterna. Bland annat har paret en ekorre de brukar ge lite mat.

Doppet blev inte långvarigt för älgen då gannskapet samlades.
Doppet blev inte långvarigt för älgen då gannskapet samlades.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!