Bolaget satsar på hyresrätter: "Vi har redan kö"

Tre nya flerfamiljshus med hyresrätter ska byggas på Gertrudsvik, med start omgående. Det är en satsning i 70-miljonersklassen.

Tillstånden är klara, flera träd ska fällas i området.

Tillstånden är klara, flera träd ska fällas i området.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2023-03-01 18:26

Sammanlagt handlar det om 36 lägenheter i tre friliggande huskroppar, berättar platschefen Per Karlsson på Getrudsvik Fastighets AB. 

Och snabbt ska det gå, "omgående" ska trädfällning och markarbeten påbörjas i området. Om 18 månader ska det vara klart.

De tre husen ska ligga tillsammans, på mark där det idag är en skogsdunge på vänster sida om infartsvägen, sett från Målserumshållet.

– Det ska ligga strax innan den röda ladan på vänster sida, över vägen där, berättar Per Karlsson.

Vägen är alltså vägen ner mot Solvändan, för den som tappat bort sig.

undefined
Så här ska det se ut, när allt är klart.

70 miljoner kronor plus moms beräknar man att det hela ska kosta. 

De 36 lägenheterna ska ligga i tvåvåningshus med hiss, något som varit efterfrågat. Alla ska få balkong eller uteplats. Lägenheterna blir på mellan ett till fyra rum och kök. De största kommer bli drygt 90 kvadrat. 

Vad hyran för en sådan blir, är ännu inte helt klart, men man ska ligga i nivå med allmännyttan.

– Vi kommer att lägga oss ungefär på samma nivå som exempelvis Bostadsbolaget, säger Per Karlsson.

Idag är det, som redan nämnts, ett skogsparti i området. För att få plats med allt kommer träd behöva fällas. Enligt Per Karlsson handlar det mest om tallar.

– Tanken är också att vi ska behålla så många träd som möjligt, så att det blir lite skogskänsla på det hela. Vi har fått godkänt för det här, det är redan prövat i tillståndet.

Det är första gången man satsar på att bygga nya hyresrätter i området, man har byggt om befintliga hus innan, så det finns hyresrätter redan. Nu blir de alltså många fler, för att mätta ett behov, enligt Karlsson.

– Det är det som är så kul, tycker jag, att det är hyresrätter. Det finns en stor efterfrågan på det, har vi märkt.

Ja, hur står det till med det, räknar du med att hyra ut allt direkt?

– Det ringer folk i alla fall flera gånger i veckan och efterfrågar precis det här, vi har redan kö på det här projektet. Det finns ett starkt intresse för hyresrätter. Vi har redan prövat marknaden, och undersökt det.

Satsningen sker parallellt med flera andra byggnationer i området, som är under kraftig expansion, och har varit det under en längre tid. Bara får någon vecka sedan invigdes den nya rondellen och idag kan man köra in mot områdets äldre delar via den, mot Ortgatan till. Där väntar också tomter på att bebyggas.

– Vi satsar hårt och det här är ytterligare en stor satsning för oss.

Det blir de första nybyggda hyreslägenheterna på området. Tidigare har man konverterat befintliga hus till flerbostadshus med hyresrätter.
Det blir de första nybyggda hyreslägenheterna på området. Tidigare har man konverterat befintliga hus till flerbostadshus med hyresrätter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!