Här byggs nya skejtrampen upp – tillfälligt

I sommar kommer man kunna skejta i Stadsparken. En provisorisk skejtramp byggs upp för att undersöka skejtintresset i Västervik.

Rampen kommer ligga ovanför minigolfbanan, mot kyrkogården.

Rampen kommer ligga ovanför minigolfbanan, mot kyrkogården.

Foto: Moa Dahlgren

Västervik2019-07-04 17:30

– Vi fick reda på att det fanns en bra plats att låna i sommar så vi tänkte att vi bygger upp en liten skejtramp där, berättar Daniel Niklasson, samhällsbyggnadsschef i Västervik.

Det har genom åren kommit in många önskemål om skejtboardramper och -parker i Västervik. Daniel Niklasson berättar att det skulle innebära en stor investering med mycket jobb. Nu görs ett försök där Sparbanksstiftelsen Tjustbygden är med och belar.

– Nu kan vi se om intresset fortfarande finns kvar. Finns det kvar är det mycket möjligt att man investerar i en permanent ramp, berättar Niklasson.

Skejtrampen kommer stå på plats nästa vecka, vecka 29, och den elfte juli är det invigning. Det kommer att bli musik och åkuppvisning. Rampen kommer finnas tillgänglig under hela sommaren.

Daniel Niklasson berättar att den provisoriska rampen blir som ett test inför den eventuellt permanenta lösningen. Han berättar att sparbanksstiftelsen, sagt att den kan tänka sig att vara delfinansiär i en fast ramp.

– Men de vill ju veta att den används. Om den står tom hela sommaren är det ju onödigt.

Däremot är det inte säkert var en permanent ramp skulle ligga.

– Den skulle inte kunna ligga på samma ställe som den provisoriska. Man skulle behöva ett större utrymme för att kunna bygga en riktig ramp. Man skulle vilja ha möjlighet att kunna skejta fler samtidigt, berättar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!