Han vill ta tyska trenden till Västervik

Västervik är första försäljningsorten på ostkusten. Målgruppen är både svenskar och tyskar.

Dieter W. Pelzer tar emot staket för montering på husbåtens tak.

Dieter W. Pelzer tar emot staket för montering på husbåtens tak.

Foto: Karin Hertz

Västervik2019-05-31 18:00

Återförsäljaren Dieter W. Pelzer, som driver företaget Skanvik, har haft siktet inställt på att starta försäljning av husbåtar i Sverige och Västervik i flera år. Västervik är hittills den enda orten på ostkusten där Dieter W. Pelzer väljer att etablera sig i.

– Jag kollade vad som var en lämplig plats och här finns ganska många tyskar. Dessutom är skärgården bra för husbåt, säger Dieter W. Pelzer som även valt att etablera sig i Göteborg.

Tror du att det finns en marknad i Västervik för husbåtar?

– Det beror på vad folket vill. Att köpa en fritidsstuga vid vattnet är väldigt dyrt, det här är som ett litet fritidhus som man köra runt med, säger Dieter W. Pelzer och berättar att en husbåt kostar kring 100 000 euro.

Den första husbåten, som precis fraktats till Västervik, väger sju ton, är elva meter lång och drygt fyra meter bred. Enligt Dieter W. Pelzer klassas den som en fritidsbåt.

Husbåtsförsäljningen är ett samarbete med Västerviks gästhamn, Slottsholmen marina. Dieter W. Pelzer tog första kontakten med gästhamnens ägare Andreas Nilsson redan sommaren 2016, men det är först nu samarbetet tar fart.

– Husbåtsförsäljningen är inte bara bra för mig och Andreas. Den kommer nog att intressera kunder från Tyskland, säger Dieter W. Pelzert som tror att det finns en marknad för att sälja mellan 10 till 15 husbåtar i Västervik.

Potentiella kunder är både svenskar och tyskar, menar han.

– Husbåtar är en stor trend i Tyskland och det går helt klart att sälja dem här också, säger Dieter W. Pelzert.

Dieter W. Pelzer bedömer att det finns en marknad för 10 till 15 husbåtar i Västervik.
Dieter W. Pelzer bedömer att det finns en marknad för 10 till 15 husbåtar i Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!