Guldkant gör entré pÄ campingen till Kristi himmelsfÀrdshelgen 2023. De tre restaurangerna ska ha olika inriktning men med "Guldkants tydliga dna".
De tre restauranger som Guldkant nu tar över, har drivits av VÀsterviks Resort under ett par Ärs tid, men nu ville man alltsÄ ha nÄgon som var specialiserad inom den hÀr nischen.
I dag heter restaurangerna Tapas & Cava, Topolino och Krabbes Pub & Restaurang, men vad de ska heta nÀsta Är Àr inte klart Àn.
I ett pressmeddelande sĂ€ger Guldkants vd Jonas Settlin: âVĂ€stervik Resort med sitt fantastiska lĂ€ge och stora gĂ€stunderlag ger fantastiska möjligheter för en lĂ„ngsiktig satsning, dĂ€r vi gemensamt med VĂ€sterviks Resort ska vĂ€xa och utvecklas tillsammans."
â Tack vare detta samarbete sĂ„ kommer gĂ€sten att fĂ„ ytterligare en fin upplevelse hos oss. Jag kĂ€nner ett stort förtroende för Guldkant som företag och deras koncept som kommer att levereras pĂ„ resorten, sĂ€ger Tommy Abrahamsson, vd pĂ„ VĂ€stervik Resort.
Guldkant sysselsĂ€tter sommartid 80 personer pĂ„ sina restauranger i VĂ€stervik och Vimmerby samt i delin. Till verksamheten pĂ„ resorten behövs 60â70 till, men Jonas Settlin Ă€r inte orolig över att de inte ska fĂ„ tag pĂ„ personal.
Vad blir det för restauranger?
â Det blir en skĂ€rgĂ„rdsbistro, en italiensk-amerikansk restaurang och en medelhavsinspirerad restaurang med streetfoodkĂ€nsla, sĂ€ger han.
Restaurangerna kommer att vara öppna under sommarsÀsongen, fram till början pÄ september.
Jonas Settlin konstaterar att det nu Àr 20 Är sedan han och Henrik ArkÄsen öppnade sin första restaurang, som var BlÄ köket pÄ VÀstervik Resort. Den hade de i tre Är. Lika lÀnge drev de restaurang SkÀrgÄrdsvillan dÀr.
â Att fĂ„ komma dit igen, med ett helt annat omtag, kĂ€nns oerhört inspirerande.