Glädjebeskedet: Supervärmen återvänder

Tycker du att det är lite för kallt för att ligga och steka på standen i dag? Håll ut. Redan i morgon kan badvädret ha återvänt till länet.

Foto:

Västervik2018-05-19 09:00

I veckan som gick slog värmen till ordentligt i Västervik. Enligt SMHI låg temperaturerna under onsdagen på över 26 grader. Sedan dess har den allra varmaste luften dragit sig söderut, och under lördagen väntas graderna inte nå långt över 20-gradersstrecket.

– Det är fortfarande temperaturer som är över det normala men vi kommer inte nå 25 grader, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Men de badsugna ska inte misströsta. Redan på söndagen får kvicksilvret i termometrarna börja arbeta igen när varmt luft återigen börjar strömma in över landet.

– Både under söndag och måndag kan vi förvänta oss att vi når upp till 25 grader. Det är ett högtryck som växer in från sydväst som gör att graderna stiger igen.

Inte heller efter måndagen tar sommaren en paus, enligt SMHI:s prognos.

– Det ser ut som att det fortsatt kommer vara torrt och soligt väder. Det ser också ut som att temperaturerna kommer att ligga över det normala.

Är det en ovanligt varm maj i år?

– Visst är det så. Vi har haft temperaturer som legat över, och till och med mycket över det normala den här månaden. Det är inte vanligt att vi når upp i de här temperaturerna under försommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!