Gedigen lista för Socialisterna Välfärdspartiet

Stolt, hoppfull och djärv. Så beskriver Socialisterna Välfärdspartiets Johannes Regell partiets lista till kommunfullmäktige inför valet. Nu hoppas partiet på fler mandat.

En stor del av kandidaterna på Socialisterna Välfärdspartiets lista, samlade på 1 maj i år. Från vänster: 
Adam & Martin Dimpker, Anders Södergren, August Asp, Felicia Prenne, Karl-Axel Floren, Jonathan Hoffsten, Sara Rais, Albin Jansson, Kerstin Gullbrand, Jacob Hoffsten, Ove Gustafssson, Daniel Winkler, Erik Lundgren, Kjell Randehed, Asya Kondova-Randehed, Örjan Brink, Krister Mattsson, Babsan Kide, Mats Molin, Marcus Molin, Jenny Svensson, Alexandra Isaksson, Johannes Regell och Peter Iselau.

En stor del av kandidaterna på Socialisterna Välfärdspartiets lista, samlade på 1 maj i år. Från vänster: Adam & Martin Dimpker, Anders Södergren, August Asp, Felicia Prenne, Karl-Axel Floren, Jonathan Hoffsten, Sara Rais, Albin Jansson, Kerstin Gullbrand, Jacob Hoffsten, Ove Gustafssson, Daniel Winkler, Erik Lundgren, Kjell Randehed, Asya Kondova-Randehed, Örjan Brink, Krister Mattsson, Babsan Kide, Mats Molin, Marcus Molin, Jenny Svensson, Alexandra Isaksson, Johannes Regell och Peter Iselau.

Foto: Stefan Gelebo

Västervik2018-06-29 06:00

Partiet, som vid senaste valet fick tre mandat i kommunfullmäktige, går till val med en gedigen lista bestående av 38 namn. Bara Socialdemokraterna och Moderaterna har fler namn på sina listor.

Men greppet är inget konstigt alls, menar Johannes Regell, som står som första namn på listan.

– Vi är en stor organisation, då ska vi också ha en stor lista. Med den här har vi namn nog för att bilda egen majoritet.

Bland namnen återfinns flera som lämnat sina partier för att i stället kandidera för Socialisterna Välfärdspartiet. Exempelvis läraren Peter Iselau, som för några år sedan var drivande i Västerviksupproret och som i förra valet valdes in i fullmäktige för Socialdemokraterna. På platsen under honom finns vänsterpartisten Mats Molin som varit ersättare i kommunfullmäktige och därefter fritidsledaren Örjan Brink med ett förflutet inom Socialdemokraterna.

Tidigare i sommar meddelade även fullmäktigeledamoten Anders Loman att han lämnat Sverigedemokraterna för att i stället bli medlem i Socialisterna Välfärdspartiet. Han finns dock inte med på partiets lista inför valet.

Partibytena är en naturlig process i partiets kamp att förändra samhället och utmana de stora partierna, menar Johannes Regell.

– Jag tycker att vi har en lista som speglar vår organisation. Vi har samlat folk från olika håll och gemensamt är att de försvarar de sociala framsteg vi gjort i landet. När vi startade var vi ett parti med nästan bara ungdomar. I dag är vi början till en modern arbetarrörelse.

På platserna ett till sex på listan återfinns följande namn: Johannes Regell, Jenny Svensson, Jacob Hoffsten, Alexandra Isaksson, Christina Fredriksson och Sara Rais.

Johannes Regell är förstanamn på Socialisterna Välfärdspartiets lista til kommunvalet.
Johannes Regell är förstanamn på Socialisterna Välfärdspartiets lista til kommunvalet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!