Gjorde farlig omkörning – polispatrull fick hårdbromsa

Västerviksbon var på väg hem från Jönköping, när han gjorde en farlig omkörning väster om Vimmerby. En lastbilschaufför tvingades panikbromsa – och lade sig ilsket på tutan. Bakom lastbilen låg i sin tur en polisbil.

Poliserna kom körandes längs riksväg 40, väster om Vimmerby, när lastbilen framför dem plötsligt panikbromsar för att undvika en krock med en mötande bil.

Poliserna kom körandes längs riksväg 40, väster om Vimmerby, när lastbilen framför dem plötsligt panikbromsar för att undvika en krock med en mötande bil.

Foto: Dennis Pettersson

Västervik2023-08-24 18:00

Även den tvingades göra en hastig inbromsning för att inte kollidera med lastbilen. 

Samtidigt ser patrullen en silvrig bil vika in i mötande körfält, efter avslutad omkörning. 

Allt detta enligt polisernas vittnesmål, för mannen i den silvriga bilen säger sig inte minnas något. Han hävdar dock i förhör att han strax innan platsen blivit omkörd av en snarlik Saab. 

Efter inbromsningen så väljer poliserna hursomhelst att vända, och ta upp jakten på bilen längs riksväg 40. De har noterar registreringsnumret, men det dröjer först till Gunnekulla vid Frödinge, innan de får stopp på mannen, som är i 80-årsåldern, och hans hustru. 

Där följer sedan en stunds bister samvaro, i ungefär en halvtimme. Poliserna bestämmer sig för att göra klart rättsprocessen på plats, men mannen blir otålig. Han kräver att få en försvarare och vill inte godta strafföreläggande. 

Några dagar senare medger han ändå detta, och är villig att betala de böter som åklagaren föreslagit. Det blir ingen huvudförhandling och nu i mitten på augusti meddelar tingsrätten att mannen döms att betala 3000 kronor för brott mot trafikförordningen.

Händelsen inträffade den 6 juli i år.                                                                                   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!