Duo satsar på restaurang under bar himmel även i sommar

– Det gick bättre än förväntat. Jag ser fram mot andra sommaren, säger Jonatan Fällgren inför öppningen av restaurang Öjvind på Idö.

12 sittande gäster kan boka samtidigt på restaurang Öjvind.

12 sittande gäster kan boka samtidigt på restaurang Öjvind.

Foto: Robert Preusse

Västervik2025-06-09 21:30

Konceptet med en avsmakningsmeny under bar himmel i ytterskärgården funkade riktigt bra.

– Vid ett tillfälle serverade vi 169 rätter till de 13 gästerna, berättar kocken Jonatan Fällgren som driver utomhusrestaurangen tillsammans med Felice Petterson.

Med förra sommarens erfarenheter känner sig Jonatan lite lugnare inför öppningen efter midsommar.

I uteköket lagar han utifrån de lokala råvarorna av sik, abborre, vilt och kött. 

– Begränsningarna gör det mer kreativt. Jag har induktionsspis, fritös och er gedigen grill. Jag kan lägga mycket energi för gästerna. Det enda jag saknar är en ugn för nybakat bröd.

Förra sommaren första veckor var lite tröga, därefter hämtade det sig och gästerna hittade dit. De flesta med skärgårdstrafikens Kung Märta från Västervik.

Jonatan Fällgren och Felice Petterson fortsätter med utomhusrestaurangen på Idö.
Jonatan Fällgren och Felice Petterson fortsätter med utomhusrestaurangen på Idö.
Restaurang Öjvind på Idö gick bättre än väntat under första sommaren.
Restaurang Öjvind på Idö gick bättre än väntat under första sommaren.
I ytterskärgården finns både skärgårdskrogen och Öjvinds på trädäcket.
I ytterskärgården finns både skärgårdskrogen och Öjvinds på trädäcket.
Jonatan Fällgren tycker att begränsningarna skapar kreativitet.
Jonatan Fällgren tycker att begränsningarna skapar kreativitet.
Kung Märta går dagligen från Skeppsbrokajen till Idö.
Kung Märta går dagligen från Skeppsbrokajen till Idö.
Karta: Idö Skärgårdskrog & Marina
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!