Drömmen om beachplanen uppfylld

I lördags hade Västerviks Handbollförening invigning av den nya beachhandbollsplanen ute vid Breviksalpen. Planen får användas av allmänheten.

Nu är den nya beachhandbollsplanen invigd.

Nu är den nya beachhandbollsplanen invigd.

Foto: Privat

Västervik2019-06-30 19:00

Solen sken och humöret var på topp när det var dags att inviga den nya beachhandbollsplanen som tagit form vid Breviksalpen. Västerviks Handbollförenings medlemmar, vänner och familj spelade tillsammans med Lotti Jilsmo från Tjustbygdens Sparbank en turnering för att fira att de nu har den plan som de velat ha under ett års tid. Rickard Meijer, handbollstränare för tjejer födda -07, berättar hur idén om en beachhandbollsplan kom när han var med laget i Bankeryd och spelade på deras sandfyllda plan. Han och Jimmy Winge, ledamot i klubbens styrelse, presenterade ett förslag om en likadan plan i Västervik för Sparbanksstiftelsen Tjustbygden, som tyckte att det var ett bra initiativ och därmed gick in med pengar i projektet. När kommunen gav sitt godkännande var det bara att sätta spaden i jorden.

Beachhandbollsplanen är inte enbart till för de som spelar handboll, utan allmänheten får nyttja planen närhelst handbollföreningen inte är där.

– Tanken är att det ska vara en öppen plan som skapar spontana idrottstillfällen, säger Rickard Meijer.

Han menar att planen även lämpar sig för beachfotboll eller beachvolleyboll.

Lotti Jilsmo klippte på lördagen tillsammans med Rickard Meijer och Jimmy Winge bandet vilket förklarade planen invigd. Sedan dess har planen varit välbesökt, berättar Rickard. Han säger att alla kan vara med och spela beachhandboll då det inte är så stor skillnad på om man är nybörjare eller van inom sporten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!