Distriktsveterinärerna lämnar Gamleby – för Västervik

Distriktsveterinärerna har haft sin verksamhet i Gamleby under många år. Men snart går flyttlasset till Västervik och Gertrudsvik.

Distriktsveterinärerna kommer från och med nästa år att bedriva sin verksamhet i Gertrudsviks gamla produktionskök, om allt går enligt plan.

Distriktsveterinärerna kommer från och med nästa år att bedriva sin verksamhet i Gertrudsviks gamla produktionskök, om allt går enligt plan.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2021-10-12 17:00

Per Karlsson, platschef på Gertrudsvik Sjöstad, hoppas att ombyggnationen kan vara klar till nästa sommar. "Det blir ytterligare ett steg i vår utveckling av området", säger han.

En bygglovsansökan har redan nått miljö- och byggnadsnämnden, där Gertrudsvik Sjöstad vill förvandla det gamla produktionsköket till en veterinärstation.

– Det blir granne med jakt- och fiskebutiken. Det är ett ganska omfattande ombyggnads- och anpassningsarbete som ska göras för deras verksamhet. Vi har lämnat in ett bygglov och varefter vi fått bygglovet ska vi gå in och anpassa verksamheten, säger Per Karlsson.

Bolaget räknar med att ombyggnadsarbetet kommer att ta ett halvår att genomföra.

– Så allt kan nog vara färdigt sensommaren nästa år någon gång kan jag tänka mig, förklarar Per Karlsson.

Vad betyder det här för Gertrudsvik?

– Det är väldigt positivt för Gertrudsvik men också för Västervik. Det blir ytterligare ett steg i vår utveckling av området.

Distriktsveterinärerna har i dag en filial till mottagningen i Gamleby ute vid just Gertrudsvik.

– Nu blir det att de koncentrerar hela verksamheten till Gertrudsvik, säger Per Karlsson.

När vi kontaktar Lena Jacobsson, klinikchef på Distriktsveterinärerna i Vimmerby och Gamleby, berättar hon att ingenting är klart, inga avtal är skrivna. Fler kommentarer än så vill hon inte ge i detta skede. Distriktsveterinärerna har i dag sin klinik på Varvsgatan i Gamleby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!