De vill införa sextimmars-dagar

Socialisterna har presenterat sitt budgetförslag, som de valt att kalla för Välfärdsbudgeten. Större satsningar för skolan och sex timmars arbetsdag är några av förslagen.

Johannes Regell, Jenny Svensson, Sara Rais och Alexandra Isaksson vill satsa på den kommunala välfärden.

Johannes Regell, Jenny Svensson, Sara Rais och Alexandra Isaksson vill satsa på den kommunala välfärden.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2018-06-18 09:08

I veckan presenterade Socialisterna Välfärdspartiet sitt budgetförslag. Johannes Regell (SV) berättade att partiet besökt flera arbetsplatser inom skola och äldreomsorg.

– Vi vill fortsätta med vår vision om sex timmars arbetsdag, vi ser att många är stressade och vikarier fattas. Vi måste göra det bättre för de som jobbar i den offentliga sektorn, och med sex timmars arbetsdag minskas även sjukskrivningstalen.

Om man ska se någon röd tråd i budgeten är det att det behövs större satsningar inom den kommunala välfärden, framförallt för skolan och omsorgen. De menar att behovet av att rekrytera mer personal är stort.

– Skolan och äldrevården går på knäna, Västervik går på knäna. Vi måste göra upp med nedskärningspolitiken, säger Johannes Regell.

I budgeten finns förslag på att höja lärarlönerna till rikssnittet, öka personaltätheten i förskolor och ökade föreningsbidrag.

Ska det satsas vidare flygplatsen?

– Inte en spänn till, avslutar Johannes Regell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!