Rampeltin Molin startar mäklarfirma på Mallorca

Svensk Fastighetsförmedling kommer etablera sig på Mallorca. Bakom satsningen står Gustaf Molin och Christin Rampeltin Molin från Västervik.

Christin Rampeltin Molin och Gustaf Molin.

Christin Rampeltin Molin och Gustaf Molin.

Foto: Pressbild

Västervik2023-02-13 14:00

– Det känns jättespännande, säger Christin Rampeltin Molin när vi når henne på måndagen.

Paret Rampeltin Molin har länge själva haft boende på Mallorca och Gustaf har jobbat en del som mäklare på Palma. Men drömmen om en egen mäklarfirma har de inte gjort verklighet av. Nu väljer de alltså att etablera ett av Sveriges största mäklarföretag på ön. 

För Västerviksborna är paret mest kända för annat än fastighetsförmedling. De har drivit butiken Ogräs sedan 2006 och Christin Rampeltin Molin var i flera år engagerad i Moderaterna. Mellan åren 2012 och 2014 var hon ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Under de senaste åren har hon dock studerat till ekonom. 

– Vi har förmedlat många kontakter genom åren, då vänner, bekanta eller bekantas bekanta, ofta kontaktat oss för att de är intresserade, planerar eller drömmer om ett boende på Mallorca, berättar Christin.

– Nu kan vi äntligen hjälpa dem fullt ut, inte bara förmedla kontakter.

Det är främst svenskar som man kommer rikta sig mot, då varumärket är svenskt, men kundkretsen lär också bestå av tyskar, britter och danskar. Och Christin Rampeltin Molin säger att det inte bara är en viss grupp som söker semesterboende på Mallorca, det är alla möjliga människor. En del ganska unga. 

– Vår målgrupp är intresserade av olika objekt och det finns ett otroligt stort utbud. Det är inte bara stadslägenheter och stora hus, det finns studios, gårdar och allt möjligt, säger Christin Rampeltin Molin.

Det är ju ett tufft ekonomiskt läge för många nu. Är det rätt läge att starta?

– Om man ser på den svenska marknaden så speglar det av sig här nere. Svenskarna är mer återhållsamma just nu. Det kommer vara tuffa tider framöver. Men möjligheten att kom nu och vi kan inte invänta bättre tider. Men vi vet att det är tuffa tider, absolut. 

Till att börja med kommer både Gustaf Molin och Christin Rampeltin Molin att jobba med etableringen och hjälpas åt att bygga upp den. Mycket kommer att skötas digitalt och via telefon.

Hur ser konkurrensen ut på Mallorca?

– Det finns många mäklare och flera svenska varumärken på marknaden. Svensk fast är sist ut. Så det är ny mark och det känns spännande. Branschen är mer lukrativ här, det är mer som en djungel. Det kommer absolut vara tufft och det gäller att hitta kunder. Men vi tror och känner att Svensk fast är ett sånt varumärke som man känner tillit till. 

Christin Rampeltin Molin från tiden som politiker i barn- och utbildningsnämnden.
Christin Rampeltin Molin från tiden som politiker i barn- och utbildningsnämnden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!