Västerviks nya evenemang – sensommarfest i karnevalanda

Tillsammans planerar det lokala eventbolaget Eventolot och restaurang Guldkant för att dansa ut sommaren med en storslagen fest. Det nya evenemanget "Augusti Fiesta" gör Grönsakstorget till hela Västerviks dansgolv.

Det är arrangören Jessica Hellström Gustavsson och Henrik Arkåsen från Guldkant som bjuder in till Augusti Fiesta!

Det är arrangören Jessica Hellström Gustavsson och Henrik Arkåsen från Guldkant som bjuder in till Augusti Fiesta!

Foto: Victoria Essenholm

Västervik2022-05-23 21:05

I slutet av sommaren, den 26 augusti rättare sagt, kommer Grönsakstorget fyllas av mat och musik. Det när platsen intas av dj:s och livemusik, samtidigt som det serveras både mat och dryck.

– Jag har funderat på den här sortens evenemang i flera år och saknat en fet sommaravslutning. Det kommer bli som en somrig julgranssväng för vuxna, säger arrangören Jessica Hellström Gustavsson.

I början av kvällen kommer Simone Moreno med band spela musik inspirerad av karnevalen i Rio de Janeiro. Senare tar Louisiana Avenue plats på scenen för att bjuda på vibbar från den stora karnevalen Mardi Gras i New Orleans.

– Dj Garp kommer spela musik som representerar hela sträckan däremellan, säger Jessica.

undefined
Hela Grönsakstorget kommer hägnas in och Guldkants uteservering kommer förvandlas till en vip-hörna, dit alla är välkomna!

För den som inte riktigt har rytmen i blodet har i stället Guldkant tänt grillen vid sidan av.

– Jag hoppas det blir fullt och att Västervikarna vill mötas, umgås om dansa som att det inte fanns någon morgondag, säger hon.

Runt Grönsakstorget finns flera duktiga krögare har det varit aktuellt att involvera även andra restauranger?

– Nej, inte i det här. Att göra någonting större skulle inte hinnas med, eftersom vi bara haft fyra månaders planeringstid. Vi kommer samarbeta med Guldkant och hägna in Grönsakstorget den här gången. Vad som händer i framtiden återstår att se, säger Jessica.

Arrangörerna hoppas att det här ska bli ett återkommande evenemang.

undefined
Sensommarscenen entras av Simone Moreno med band och Louisiana Avenue, följt av Dj Garp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!