De fick svar från Stefan Löfven

När Astrid och Lova skulle göra skoltidning ville de veta mer om Stefan Löfven. Nu har svaret kommit och de är något förvånade över att hans favoriträtt är fläskpannkaka.

Astrid Lindblad Ahl och Lova Blom skickade frågor till Stefan Löfven - och fick svar.

Astrid Lindblad Ahl och Lova Blom skickade frågor till Stefan Löfven - och fick svar.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-11-10 07:00

Astrid Lindblad Ahl och Lova Blom går i fjärde klass på Marieborgsskolan i Västervik. I början av terminen var det dags att välja ämne till elevens val. Båda två tyckte att digital skoltidning lät som en kul grej. De kom fram till att de ville vet mer om någon känd person och efter ett tag föll valet på Stefan Löfven.

– När han är i tv så pratar han bara politik. Han säger inte så mycket om sitt privatliv. Vi ville veta mer om vem han egentligen är, säger Lova.

Sagt och gjort. När de funderat sina frågor skickade de iväg ett mejl till den adress som de lyckats få tag på genom att googla. Efter en månad ungefär, damp svaret ner i tjejernas mejlkorg.

– När det kom så blev jag lite chockad. Lova var iväg på semester och vår lärare kontaktade henne så hon fick veta, säger Astrid.

– Jättekul att vi fick svar, säger Lova.

Stefan Löfven skriver att han tycker det är roligt att Astrid och Lova vill intervjua honom till skoltidningen.

– På fritiden gillar han att läsa böcker, gå på teater och idrottsevenemang. Han lyssnar på musik och träffar sina vänner. Han har inga egna barn, säger Lova.

I svaret skriver Stefan Löfven att han inte har några husdjur, men han hade en hund när han var liten. Favoritfärgen är röd och favoritfilmen är "En familj - August Osage County".

– Hans favoritmat är fläskpannkaka. Det tyckte vi var förvånande. Han som säkert får smaka en massa fin mat på konferenser och så, säger Astrid.

Att Stefan Löfvens favoriträtt är fläskpannkaka tyckte Astrid och Lova var lite speciellt.
Att Stefan Löfvens favoriträtt är fläskpannkaka tyckte Astrid och Lova var lite speciellt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!