De avslutar säsongens författarbesök

Två dagar, fyra författare. Livsöden, historia och spänning under författarkvällarnas slutspurt.

Anna Laestadius Larsson är en av fyra författare som besöker Västervik i maj.

Anna Laestadius Larsson är en av fyra författare som besöker Västervik i maj.

Foto: Johnny Gustavsson

Västervik2019-05-17 10:00

På onsdagen är det Anna Laestadius Larsson och Maria Lilja som besökarna får möjlighet att träffa på Erik Hultgrens bokhandel. Journalisten och författaren Anna Laestadius Larsson är aktuell med ännu en roman som utspelar sig på 1700-talet. "Kurtisanen" bygger på ett verkligt livsöde och handlar om en skådespelerska, kurtisan och spion vars skönhet skulle få henne landsförvisad till Paris.

Maria Lilja har en bakgrund som journalist och jurist. Nu debuterar hon som romanförfattare med "Signe & Sigge", ett porträtt av författaren Signe Björnberg (1896–1964) som skrev romaner och noveller under pseudonymen Sigge Stark. Förlaget Mondial skriver på sin hemsida att romanen "Signe & Sigge" präglas av en unik tillgång till material som aldrig tidigare publicerats.

På torsdagen är det Denise Rudberg och Martin Österdahls tur att möta läsarna i Västervik.

Författaren Denise Rudberg, som besökte Västervik så sent som i november förra året, har just utkommit med den första boken i en ny serie. ”Det första chiffret” handlar om tre unga kvinnor och utspelar sig under andra världskrigets Stockholm.

Martin Österdahl har en bakgrund inom SVT och har varit projektledare för flera stora program. Han debuterade som romanförfattare 2016 med spänningsromanen "Be inte om nåd" med Alex Anger, Rysslandsspecialist, som huvudperson. Nu är han aktuell med tredje delen "Järnänglar" som inleds 2001 då två flygplan kraschar in i World Trade Center.

Martin Österdahl är aktuell med tredje delen om Rysslandsspecialisten Alex Anger.
Martin Österdahl är aktuell med tredje delen om Rysslandsspecialisten Alex Anger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!