Därför stängdes bensinstationen

Vid lunchtid på tisdagen stängdes bensinstationen Ingo vid Rullstensvägen i Västervik. Anledningen var att kunder fått problem efter att ha tankat på stationen. Nu är bränslet på analys.

Bensinföretaget Ingo har hittills fått in ett tiotal kunder som drabbats av förväxlingen.

Bensinföretaget Ingo har hittills fått in ett tiotal kunder som drabbats av förväxlingen.

Foto: Karin Hertz

Västervik2018-08-29 12:30

I dagsläget är det ännu inte klart vad det är som orsakat problemen. Ett tidigt tips menade att bränslet hade förväxlats så att de som tankat bensin i själva verket fått diesel i tanken, och tvärtom. Men det är fortfarande oklart om det stämmer. Klart är i alla fall att flera fordon fått problem och att problemen verkar vara bränslerelaterade.

Stanley Fallsjö är tillsynsansvarig för stationen på Rullstensvägen. Han säger att man stängde stationen så fort man fick reda på att det kunde vara problem med bränslet.

– Vi fick indikationer från en kund att det kunde vara något problem så vi tog så klart det säkra före det osäkra och stängde stationen vid lunchtid, säger han.

Han tillägger att den andra Ingostationen i Västervik fortfarande är i drift och inte har samma problem.

– Där finns inte de här problemen, där kan man tanka utan risk, säger han.

Irmgard Mårtensson är pressansvarig på Ingo. Hon bekräftade under tisdagskvällen att man stängt stationen medan man utreder händelsen.

LÄS ÄVEN: Ingo stänger sin bensinmack i Västervik

Under onsdagsmorgonen berättade hon mer. Hon sade då att man nu tagit prover på bränslet.

– Det är ännu inte känt vad som har hänt, det måste utredas. Vi ska nu analysera flera prover som vi tagit i morse och se om det är vårt drivmedel som det är fel på.

– Om det skulle visa sig att det är fel på drivmedlet kan man som kund självklart reklamera det hela.

Gäller det även om man fått skador på sin bil till följda av att man tankat på er station?

– Vi vet ännu inte vad som orsakat problemen men tar man sin bil till en auktoriserad verkstad och de kan konstatera skador och det visar sig att det är vårt bränsle som det är fel på så ersätter vi så klart det.

– Vi beklagar naturligtvis det här, tillägger Irmgard Mårtensson.

När tror du att analysen ska vara klar?

– Provsvaren bör komma inom en eller ett par dagar.

Hur många som kan vara drabbade är svårt att med säkerhet säga. Irmgard Mårtensson kan heller inte uppge hur många som man på företaget tror är drabbade.

– Vi vet inte det i nuläget, säger hon.

En rundringning som vi genomförde under onsdagsmorgonen visar att i alla fall upp mot åtta fordon lämnats in på större verkstäder i Västervik. De uppvisar alla problem av den typ som kan uppkomma om det är fel på bränslet i ett fordon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!