Därför har de sämre öppettider

I Västervik är återvinningscentralen i Målserum öppen sju timmar utanför kontorstid. Flera andra återvinningscentraler i länet har öppet 26 timmar.

Foto:

Västervik2018-12-11 12:30

Det skiljer sig mycket i tillgänglighet utanför kontorstid på återvinningscentralerna i länets kommuner. Det enligt statistik från Avfall Sverige som Nyhetsbyrån Siren har hämtat från Kolada. Västervik har öppet sju timmar och hamnar näst längst ner bland de tio av länets kommuner som är med i statistiken. Kalmar, Mörbylånga, Oskarshamn och Nybro har alla öppet 26 timmar. Statistiken visar tillgänglighet på kommunernas största återvinningscentral i form av hur många timmar den har öppet totalt i genomsnitt per vecka vardagar efter klockan 16 samt helge uppger Nyhetsbyrån Siren.

I Västerviks kommun finns, förutom den stora återvinningscentralen på Målserum, mindre centraler på orterna Ankarsrum, Gamleby, Loftahammar och Överum.

– Vi är en av få kommuner som kan erbjuda så många återvinningscentraler. Många andra har en eller två. Eftersom Västervik är en stor kommun till ytan har vi valt att ha centralerna på flera orter. För att få det hållbart ser öppettiderna lite annorlunda ut än i övriga kommuner. Det är högt tryck vår och höst och under sommarhalvåret ökar vi tillgängligheten på alla orter, säger Ida Bergs som är affärsområdeschef för avfall och återvinning på Västervik miljö och energi.

För tre år sedan, efter att en kundundersökning genomförts, ökades öppettiden på Målserum från en kväll i veckan till två.

– Det blev inte fler besök, men mer utjämnat. Vi är på gång att göra en ny undersökning för att höra vad våra kunder tycker och efter det analysera och göra justeringar.

Förändring av öppettiderna på Målserum diskuteras inom Västervik miljö och energi.
Förändring av öppettiderna på Målserum diskuteras inom Västervik miljö och energi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!