Dansläger med kamratskap i fokus

Dans, respekt, glädje och gemenskap. Under påsklovets första dagar bjöd föreningen Danzvett in skollediga barn för att dansa och träffa nya kompisar.

– Det är jätteviktigt att man har respekt för varandra och att alla känner sig trygga, säger Therese Jonsson, dansinstruktör på Danzvett.

– Det är jätteviktigt att man har respekt för varandra och att alla känner sig trygga, säger Therese Jonsson, dansinstruktör på Danzvett.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2019-04-24 20:00

Under tisdagen och onsdagen var det full fart i Danzvetts lokaler på Repslagaregatan i Västervik. 24 påsklovslediga barn fick chansen att lära sig dansa, allt från traditionell bugg och lyrisk jazz till fartfylld hiphop-dans.

– Vi fick en idé att göra något kul under lovet och intresset visade sig vara väldigt stort. Det är jätteroligt, säger Therese Jonsson, dansinstruktör på Danzvett.

Under onsdagsförmiddagen var det extra fokus på respekt och kamratskap för den unga dansgruppen. Therese Jonsson, som även jobbar inom skolan, menar att det är en viktig del att fokusera på.

– Det är jätteviktigt att man har respekt för varandra och att alla känner sig trygga. Idrottsföreningar och skolan måste samarbeta mer om hur man ska vara mot varandra, säger hon.

Flera olika samarbetsövningar, där barnen fick träna på att respektera och lyssna på varandra, avlöste varandra under förmiddagen. En som tyckte att det var ett bra initiativ var Lukas Lundman, 10.

– Det är bra så att ingen känner sig mobbad eller så, säger han.

Hur är det att vara på lägret?

– Jättekul. Det är roligt att man får dansa och röra sig. Vi har fått lära oss jättesnygga "moves".

Therese Jonsson säger att föreningen redan nu planerar för framtida aktiviteter under loven, kanske redan till sommaren. Några som tyckte det lät som en bra idé var deltagarna Emmie Dacke, 9, och Elgot Sinai, 9.

– Det är jättekul, säger Emmie.

– Vi har dansat och lärt oss nya "moves", förklarar Elgot.

Kommer ni vara här nästa lov också?

– Ja, jag vill det i alla fall, svarar Emmie.

Emmie Dacke, Lukas Lundman och Elgot Sinai gillar dans.
Emmie Dacke, Lukas Lundman och Elgot Sinai gillar dans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!