Populära Västervikskrogen byter koncept

Krögaren Linda Åhman och hennes kollegor avvecklar konceptet Harrys i Västervik, och öppnar en egen restaurang på samma plats.

Linda Åhman säger att planerna på att lämna Harryskonceptet fanns redan innan affären med O'Learys blev klar i våras.

Linda Åhman säger att planerna på att lämna Harryskonceptet fanns redan innan affären med O'Learys blev klar i våras.

Foto: Ellinor Ljung

Västervik2021-07-07 14:05

Den 1 januari 2022 stänger krögarna Linda Åhman, Magnus Svensson och Jan Åhman ner Harrys och slutar som franchisetagare, för att sedan öppna en egen restaurang. När vi når Åhman på onsdagsförmiddagen är hon förväntansfull.

– Det är jättespännande. Det har varit en lång process, men nu är vi i hamn, säger hon.

Varför tog ni det här beslutet?

– Dels är det att vi har varit Harryskrögare i 10 år nu. Sen när andra vågens corona kom i vintras så var det nog mest jag som kände att jag ville ha någon mer morot. Jag ville växa, och få lite större utmaningar. Så jag sa det till Janne och Magnus, och att bli egna blev nästa steg, berättar Linda Åhman.

I april rapporterade vi att Harrys restauranger köptes upp av konkurrenten O'Learys.

– Vi får se vad framtiden har att utvisa. Vi har spännande tider framför oss, sa Linda Åhman då.

Men att ingå i en kedja kan också göra att man känner sig låst som krögare.

– Nu får vi inte byta ut tillbehör eller något till vår hamburgare. Som egna kan vi bli lite mer lekfulla med menyn. Det blir en nytändning, säger hon nu.

Samtidigt påpekar Linda Åhman att beslutet att bli egna inte har något att göra med vårens O'Learys-affär.

– Vi sa upp avtalet innan Harrys blev uppköpta. Vi bestämde oss redan i januari.

undefined
Harrys i Västervik kommer att upphöra, och en annan restaurang ska ta vid.

Den största förändringen i restaurangen kommer att bli miljön.

– Känslan kommer att vara densamma, det ska kännas att restaurangen är till för alla. Någon finkrog kommer vi inte att bli. Det som kommer vara nytt är inredningen. Vi vill inte att man ska komma in och känna att vi bara har bytt skylt, det känns inte rättvist mot våra gäster eller mot varumärket Harrys.

Hur känns det att gå ifrån Harrys?

– Jag kan säga såhär; det här är inget man gör över en dag. De senaste åren har jag haft förmånen att jobba tillsammans med teamet på Harrys, jag har varit delaktig i koncernen. Jag berättade på den senaste krögarresan för kollegerna att det var den sista resan med dem, och då rann givetvis en tår från kinden. 

– Samtidigt kan man inte stå kvar vid det gamla. Rädsla ska inte stoppa en, utan ska omvandlas till en god känsla. Det är då man kan utveckla sig själv. Vi kommer säkert göra dundermisstag, men då kan vi ta de verktygen och bli ännu bättre.

Linda Åhman säger att Harrys i Västervik kommer att vara öppet december ut, men i januari stänger man för ombyggnation. Man planerar att ha stängt en dryg månad ungefär.

Karta: Harrys
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!