Britt har förfest på Hotell Fängelset

Västervikskomikern Britt Wimarsson vill att fler ska skratta. Därför anordnar hon en förfest på Hotell Fängelset, med just skratt och gemenskap i fokus.

Målet med kvällen på Hotell Fängelset är att få Västervik att skratta mer. "Tanken är att det ska bli lite NorraBrunn-känsla över det hela", säger arrangören Britt Wimarsson.

Målet med kvällen på Hotell Fängelset är att få Västervik att skratta mer. "Tanken är att det ska bli lite NorraBrunn-känsla över det hela", säger arrangören Britt Wimarsson.

Foto: Marie Kerrolf

Västervik2018-08-29 05:00

Britt Wimarsson är fackordföranden som satsade på humor och stand up, och som med tiden fick ett eget radioprogram på Radio Wix i Valdemarsvik. I dag är hon aktuell med sitt projekt "Humor på väg", där hon reser landet runt och uppträder.

– Jag lever min dröm. Jag skojar mycket om vardagskomik och gamla historier från min tid som taxichaufför, säger Britt Wimarsson.

Under våren anordnade hon ett humorevent på Hotell Fängelset i Västervik, där bland annat komikern Ann Westin uppträdde. Det var då tankarna på att anordna ytterligare humorevent dök upp. Resultatet blev "Förfest hos Britt", en kväll med gemenskap och humor i fokus.

– Målet är att få Västervik att skratta mer. Det finns redan väldigt mycket här, men nu är det dags att vi sätter Västervik på kartan med komiken också, säger Britt Wimarsson.

Vid premiären av "Förfest hos Britt" kommer hon själv att varva värdskapet med stand up. Till sin hjälp har hon komikerna Sven Brundin, Jenny Cash Suomela, Martin Johansson och Zinat Pirzadeh, där den sistnämnda kommer att vara kvällens huvudakt.

– Det är en väldig mix av humor och förhoppningsvis passar uppsättningen alla. Tanken är att det ska bli lite Norra Brunn-känsla över det hela, förklarar hon.

Britt Wimarsson berättar att hon även kommer att anordna "Britts humorhörna" varje onsdagkväll på hotellet. Då är tanken att lokala och mindre etablerade komiker ska få chansen att uppträda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!