Björn Ulvaeus lämnar byggprojekt

Björn Ulvaeus och Alm Equity går skilda vägar när det gäller fyra stora byggprojekt i Stockholm. Ulvaeus har svårt att hinna med fastighetsprojekt.

Björn Ulvaeus vid invigningen på Slottsholmen. Nu lämnar han fastighetsprojekt i Stockholm. Västervik är dock fortfarande aktuellt.

Björn Ulvaeus vid invigningen på Slottsholmen. Nu lämnar han fastighetsprojekt i Stockholm. Västervik är dock fortfarande aktuellt.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2018-08-29 19:00

På fredag har fastighetsutvecklaren Alm Equity AB kallar till extrastämma i Stockholm. Skälet är att man vill lösa ut Björn Ulvaeus från fyra aktuella projekt. I Västervik har affären intresse. Alm och Ulveaus samarbetade om bygget på Slottsholmen, och fortfarande för de diskussioner med Västerviks kommun om fortsättningen.

Av pressmeddelandet att döma tar dock inte Ulvaeus sin hand från Slottsholmen – tvärtom.

"Jag hade aldrig anat att mina engagemang i nöjesbranschen skulle bli så omfattande som de har blivit de senaste åren", skriver han i en presskommentar.

Han räknar upp en rad projekt världen över, från London till Västervik:

"Pop House på Djurgården har förvärvat Cirkus som ska fyllas med kreativt innehåll. Detsamma gäller restaurang/hotell Slottsholmen i min hemstad Västervik", skriver han vidare i presskommentaren.

De fyra projekten i Stockholm är The Brick på Telefonplan, Kista Square, Ingenting i Solna och Saltsjö-Järla. Ulvaeus bolag ersätts med 350 miljoner kronor för sina ägarandelar.

Ingen pension för Ulvaeus

Nyligen hade filmen "Mamma Mia 2" världspremiär.

I London går Mamma Mia the Party upp nästa år.

Nästa år görs ett omtalat experiment där "avatarer" - elektroniska återskapningar av Abbamedlemmarna - ska ge konserter.

Pop House, som driver Abbamuseet i Stockholm, har tagit över den anrika nöjeslokalen Cirkus..

I somras invigdes restaurangen på Slottsholmen i Västervik. I diskussioner med kommunen har Slottsholmen uttryckt intresse för att få ta ett ansvar för den närbelägna ruinen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!